Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Dobry telefon klasyczny

11.06.2012 20:53
1
Klaustrofobik
74
Konsul

Dobry telefon klasyczny

Rozgladam sie za nowym telefonem. Od razu mowie, ze nie chce zadnego dotykowego (jaki super by on nie byl). Mam obecnie Nokie E52, ktora sprawuje sie bdb. Czy jest cos w okolicach 700-800, co mogloby ja zastapic ? Oczywiscie chodzi mi o telefon z klasyczna klawiatura. Zauwazylem, ze na potege wciskaja wszyscy i wszedzie te cale smartfony, a klasyczne telefony w ofertach to najprostsze modele. Moj obecny telefon potrafi wytrzymac ok 10 dni - spora liczba smsow i troche rozmow. Czy nie ma juz obecnie produkowanych "normalnych" komorek z troche wyzszej polki ? Co polecacie ? Raczej sklanialbym sie nad zakupem na rynku wtornym.

11.06.2012 21:00
2
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Czy nie ma juz obecnie produkowanych "normalnych" komorek z troche wyzszej polki ?

Dlatego jestem za telefonami BlackBerry, szczególnie Bold. Może nie całkiem klasyczny, ale solidny i niezawodny sprzęt.

http://www.bbnews.pl/2010/11/jak-zaczac-przygode-z-blackberry-poradnik-poczatkujacego/

11.06.2012 21:21
3
odpowiedz
zanonimizowany596363
18
Senator

Mirencjum znowu katuje BB. Matko.

Oczywiście, że są produkowane. Proszę:
Nokia E6.
Samsung Galaxy Y pro
Sonim XP3

11.06.2012 21:37
4
odpowiedz
Klaustrofobik
74
Konsul

Dziekuje za propozycje. A cos bez QWERTY by sie znalazlo ?

11.06.2012 21:44
5
odpowiedz
Sage
155
Arbiter Elegantiae

Mirencjum znowu katuje BB. Matko.
Katuje czy nie, ma absolutną rację.

Teraz już różnica powoli się zaciera, jednak kilka lat temu BlackBerry było zarezerwowane dla ludzi ceniących jakość i swobodę. Sam używam i jeśli będę wymieniał, to tylko na nowszy model.

Czemu chcesz wymieniać E52? Porządna budowa, jak sam zauważyłeś bateria ładnie trzyma, ma wszystko co potrzebne, a nawet więcej. Skoro nie zależy Ci na wyszukanych możliwościach, wymiana jest stratą pieniędzy. Przynajmniej dla mnie by była.

11.06.2012 21:50
6
odpowiedz
Klaustrofobik
74
Konsul

Dlaczego chce wymieniac ? Podobno jest mocno awaryjna. Moja ma dopiero 3 miesiace, nic sie nie dzieje. Przezyla kilka upadkow i zadnej ryski. Niestety gwarancja poszla sie... (chwilowa kapiel w rzece) - czujnik zalania zaskoczyl i zmienil kolor. Po wyszuszeniu kilkudniowym dziala tak samo jak wczesniej. Boje sie, ze po czasie cos moze zaczac sie z nia dziac. Mija juz 1,5 miesiaca od tego zdarzenia i nic. Oby tak dalej. Z drugiej strony ciagnie mnie troche aby przetestowac jakiegos dobrego dotykowca za rozsadne pieniadze - np Galalxy S Plus. Wiem, ze to dosc leciwa juz produkcja, ale nie mialem z tym stycznosci jeszcze.

11.06.2012 22:02
7
odpowiedz
Sage
155
Arbiter Elegantiae

Sam obecnie mam kilka telefonów, w tym starszego już Samsunga F480 (dotykowy), od kilku dni testuję Galaxy S III. Dotykowe telefony mają swoje uroki, mnie osobiście pisze się na nich o wiele wygodniej. Nie trzeba wciskać przycisków. Jednak wiem, że są osoby, które na pisanie na dotykowym telefonie bardzo narzekają. Najlepiej spróbuj przetestować jakiś przez chwile zanim zdecydujesz.

Osobiście mam też E51 i nigdy mnie nie zawiódł. Po używaniu BB z szerokim wyświetlaczem, E51 wydaje się okropnie długa i cienka, ale to kwestia przyzwyczajenia.

Jeśli nie chcesz dotykowego, to polecałbym jednak te z pełną klawiaturą.

11.06.2012 22:07
_Luke_
8
odpowiedz
_Luke_
262
Death Incarnate

Jesli chcesz miec zwykly telefon ze zwykla klawiatura i dlugo trzymajaca bateria to kup sobie jakiegos samsunga z serii solid.

Forum: Dobry telefon klasyczny