Poszukuję dobrej nowej gry o tematyce wyścigów samochodowych. Od razu zaznaczę, że chodzi mi o tryb zręcznościowy, kupowanie aut, ulepszanie, dodawanie różnych zderzaków itd. Jak w fajnym kiedyś NFS Most Wanted. Od tamtej części nie miałem styczności z NFS ani z inną serią gier.
Więc co polecacie?
Wszystko jak w twoim opisei, ale model jest ciut....realistyczny, chodzi mi o Jucied 2
No właśnie przed chwilą to znalazłem.
A jak bardzo realistyczny? Bo dostępny mam jedynie pad i nie chcę się męczyć mega z prowadzeniem :)
Ja grałem w wymienionego Juiced' a 2 i na model jazdy nie narzekałem. W końcu nie każdy twórca musi korzystać z tego samego systemu, prawda?
Nie jest jednak na tyle "realistyczny" jak na przykład w GT, albo Forzie, a zabawa jest przednia.
Dodatkowo możesz też sprawdzić TDU, ale koniecznie dwójkę. Niestety nie mamy tam do czynienia z tuningiem silnika.
Juiced 2 według mnie ma koszmarny model jazdy, ale pod względem tuningu wymiata. Od siebie polecam NFS Underground 1 albo 2, tuning też całkiem całkiem (w dwójce możliwości są większe, jest też jazda swobodna po mieście i chyba troche więcej aut). Jeśli już grałeś w te gry, to może być też NFS Carbon, który jednak troche mniej mi się podobał, ale za to Autosculpt jest miodzio. A jeśli na tuningu zależy Ci mniej niż na modelu jazdy, to polecam Trackmanię, nawet Nations albo Nations Forever, które są darmowe ;P Nie ma tam tuningu, ale możesz ściągnąć własne modele aut i je malować. Jest też edytor tras, a model jazdy jest totalnie arkadowy. I naprawdę zajebiście jeździ się po własnej, zakręconej trasie z prędkością 500km/h :D