Polecicie jakąś fajną grę MULTIPLAYER, bezpłatną albo ewentualnie płatną. Byle można było robić Questy razem itd.
Polecicie coś?
World of Warcraft- absolutny król gatunku. (płatny)
SWtOR- moim zdaniem następny w kolejności (nieobowiązkowe 3 dyszki miesięcznie)
Guild Wars 2- Kupisz i grasz
W więcej MMO nie grałem.
World of Warcraft. Bier i pogramy razem.
Z ostatnich jakie sprawdzałem, to spodobał mi się D&D Neverwinter. Możesz cisnąć questy tak jak w każdym innym MMO, ale jest tam też taka rzecz, że ludzie tworzą własne questy i tak dalej. Polacy też coś tam tworzą. Można je robić z przyjaciółmi. Leci XP, przedmioty, standard. I jeszcze warto wybrać przed tym inny quest, który polega na tym, by skorzystać z tablicy i ukończyć takie stworzone przez kogoś zadanie. Wtedy dostaje się jakieś diamenty astralne nieoszlifowane, które za kliknięciem można oszlifować i wykorzystać np. w aukcjach itd.
A jeśli ktoś Ci powie, że WoW umiera... cóż WoW nadal ma 6x więcej graczy niż każda inna gra MMO i co najmniej dwa dodatki na horyzoncie.
WoW jest z pewnoscia swietna gra,ale jednym z powodow dlaczego inne gry mmo z nim przegrywaja jest to ze wielu graczom ktorzy wiele w grze osiagneli ciezko sie oderwac do innej produkcji.wielu gra w wow po kilka lat,znajomi,gildie. Jest kilka produkcji z pewnoscia dobrych ale aby urosnac do WoW potrzeba graczy I sporo czasu.jesli jakas gra MMO nie osiaga odpowiedniego limitu stalych graczy obumiera,staje sie darmowka,gdzie gracze graja moze miesciac lub dwa i przestaja grac.
Z WoWem mozna poczekac do premiery dodatku i tak dostajesz postac na 90 pozioma co pozwala levelowac pozniej albo zrobic alta. O Swotorze szkoda gadac, jesli nie jestes fanem gwiezdnych wojen dla mnie darmowa alternatywa do WoWa jest rift, do niego rowniez wychodzi dodatek za kilka tygodni ale za darmo wiec mozna juz levelowac.
Rift faktycznie jest niezly, ale jezeli chodzi o PvP to WoW go kompletnie deklasuje.