Dlaczego w Polsce tak wali cebulą ?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
08.07.2014 19:43
Ridż Forrester (Marone)
1
odpowiedz
Ridż Forrester (Marone)
43
Konsul

No właśnie dlaczego ?

Dlaczego jeśli ktoś się czegoś dorobił to: złodziej, menda, ileż się nakradł itp. ? Dlaczego większość Polaków nie może zrozumieć, że komuś coś się udało w życiu. Siedzi taki Andrzej czy inny Janusz ala piłka z wąsem: w jednej ręce trzyma piwo w drugiej żone za kudły ( żona oczywiście limo na twarzy ) patrzy się w TV widzi jakiegoś byznesmana i mówi jaki to złodziej, zły człowiek jest, dlaczego takim mendom na świecie to dobrze ?!!!?! Wielkie oburzenie. Boże czemu takim mendom się lepiej żyje ?!?!?! Spytajcie się siebie na wzajem kochani: mało to takich Andrzejów jest ?

Zaprawdę powiadam wam: sąsiad sąsiadowi nóż w plecy wbije a przyjaźń z nim udaję gdy twarzą w twarz z nim stoi.

Albo dlaczego w Polsce tak nienawidzi się czarnych ludzi. Andrzeje zapieprzają na sumę w Niedziele chwaląc Jezusa a czy to nie on mówił, że trzeba szanować wszystkich ludzi ? To Andrzej ma na to odpowiedź: czarny to nie człowiek. Co z tego, że jedyną czarną osobą jaką widział to żonka, która z kotłowni czarna wyszła jak smoła bo przecież mundial sam się nie obejrzy i piwo się samo nie wypiję.

Mnożyć i mnożyć można absurdy życia cebulowego. Chcecie jeszcze ? A proszę !

Niemiec ? Wróg ! Ruski ? Wróg bij dziada. Andrzeeeejjjj !!!!! Co Janusz ???!?!?! Ty chcesz z nami na łogórki jechać to Niemców ? A no pewnie, że chce ! Kupie se kurna tako beeme, że sąsiadoju gul skoczy, że sie złodziej i cwaniak łudusi.

Tusk taki zły ! Ale i tak zagłosujemy na niego Halina ! Bo Kaczyński gorszy.

Dawajcie swoje przykłady cebuli w tym kraju ! No dalej !

08.07.2014 19:48
2
odpowiedz
zanonimizowany1001101
5
Konsul

Dlaczego czepiasz się Andrzeji i Januszy? Prawdziwa zaraza to Adriany, Jarki, i te inne kapturowo czernobylskie mutanty.

08.07.2014 19:48
Glob3r
3
odpowiedz
Glob3r
97
Tots units fem força

Tu masz jeden z popularniejszych przejawów wieśniactwa i zakompleksienia: https://www.gry-online.pl/forum/dlaczego-w-polsce-tak-wali-cebula/z9cb366e?N=1

08.07.2014 19:50
4
odpowiedz
zanonimizowany561661
45
Senator

Nic wielkiego lata komunizmu i walki ze wszystkim co wystaje ponad średnią. Wszyscy mieli być równi a wyszło tak że na górze złodzieje a na dole biedacy.
Ale to minie, umrą kolejne pokolenia i Polska znowu będzie wielka.

08.07.2014 19:52
Xinjin
5
odpowiedz
Xinjin
196
MYTH DEEP SPACE 9

[2] I Seby.

08.07.2014 19:52
Ridż Forrester (Marone)
6
odpowiedz
Ridż Forrester (Marone)
43
Konsul

Dobrze to napisałeś Soul ;)

Szkoda tylko, że to za Nas taka cebula...

08.07.2014 19:55
Saul.
7
odpowiedz
Saul.
18
Pretorianin

To tak zwany syndrom Polaka.Max o tym już mówił www.youtube.com/watch?v=8VTp75DLL40

08.07.2014 19:58
Bezi2598
8
odpowiedz
Bezi2598
160
Legend

Dawajcie swoje przykłady cebuli w tym kraju ! No dalej !

Wiernie cytując:

No właśnie dlaczego ?

Dlaczego jeśli ktoś się czegoś dorobił to: złodziej, menda, ileż się nakradł itp. ? Dlaczego większość Polaków nie może zrozumieć, że komuś coś się udało w życiu. Siedzi taki Andrzej czy inny Janusz ala piłka z wąsem: w jednej ręce trzyma piwo w drugiej żone za kudły ( żona oczywiście limo na twarzy ) patrzy się w TV widzi jakiegoś byznesmana i mówi jaki to złodziej, zły człowiek jest, dlaczego takim mendom na świecie to dobrze ?!!!?! Wielkie oburzenie. Boże czemu takim mendom się lepiej żyje ?!?!?! Spytajcie się siebie na wzajem kochani: mało to takich Andrzejów jest ?

Zaprawdę powiadam wam: sąsiad sąsiadowi nóż w plecy wbije a przyjaźń z nim udaję gdy twarzą w twarz z nim stoi.

Albo dlaczego w Polsce tak nienawidzi się czarnych ludzi. Andrzeje zapieprzają na sumę w Niedziele chwaląc Jezusa a czy to nie on mówił, że trzeba szanować wszystkich ludzi ? To Andrzej ma na to odpowiedź: czarny to nie człowiek. Co z tego, że jedyną czarną osobą jaką widział to żonka, która z kotłowni czarna wyszła jak smoła bo przecież mundial sam się nie obejrzy i piwo się samo nie wypiję.

Mnożyć i mnożyć można absurdy życia cebulowego. Chcecie jeszcze ? A proszę !

Niemiec ? Wróg ! Ruski ? Wróg bij dziada. Andrzeeeejjjj !!!!! Co Janusz ???!?!?! Ty chcesz z nami na łogórki jechać to Niemców ? A no pewnie, że chce ! Kupie se kurna tako beeme, że sąsiadoju gul skoczy, że sie złodziej i cwaniak łudusi.

Tusk taki zły ! Ale i tak zagłosujemy na niego Halina ! Bo Kaczyński gorszy.

Już jeśli o stereotypach mowa to ty jesteś taki typowy narzekający Polak.

08.07.2014 20:00
Ridż Forrester (Marone)
9
odpowiedz
Ridż Forrester (Marone)
43
Konsul

Albo czemu tak nienawidzi się osób homoseksualnych w naszym kraju ? Większość na oczy nigdy geja nie widziała a taka nienawistna jest ! Oczywiście gdy kiełbasa doprasza się o głaskanie to trze pod lesbijskie sceny taki kolo. Raz pamiętam jak od ochroniarza przed klubem dostałem łomot tylko dlatego, że jestem gejem. I co w tym złego ? Czy gej to nie człowiek ? Moja wina, że mi się faceci podobają ? Taka to miłość Polaka do Polaka.

08.07.2014 20:01
wysiak
10
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Bo za duzo jest w tam osobnikow, gardzacych wszystkimi rodakami (lub przynajmniej wiekszoscia), odmawiajacych codziennie Modlitwe Polaka jak Kondrat w Dniu Swira. Jak chocby autor tego watku, czy koles od dzielenia Polakow na "szlachte" (do ktorej zalicza chyba tylko siebie), i "chlopow". Poki tacy nie wymra, lub przynajmniej ich liczba sie znaczaco nie zmniejszy, to nic sie nie zmieni.

08.07.2014 20:02
11
odpowiedz
zanonimizowany869910
114
Legend

Rasizm w XXI wieku jest cechą wyłącznie głupców. Ale ty, Ridż, też do specjalnie mądrych nie należysz. Dużo w tobie frustracji i bezsilności. Próbujesz się dowartościować jak małe zakompleksione dziecko, a przecież nie jesteś lepszy od większości. Wprost przeciwnie - sprawiasz wrażenie człowieka słabego. Pewnie nie zdajesz sobie z tego sprawy, ale plując w taki sposób na kraj, z którego pochodzisz czy na własną matkę, dajesz przede wszystkim o sobie świadectwo. Nie znam żadnego mądrego człowieka z klasą, który by się wypowiadał w podobny sposób o swoim domu, swojej rodzinie, swoim kraju.
Konstruktywna krytyka? Jak najbardziej! Tępienie przejawów patologii, rasizmu, antysemityzmu, homofobii, szumowinowatości, podłości, zaściankowości, prymitywizmu? Jak najbardziej! Ale u ciebie widać tylko twoją słabość, niedojrzałość i głupotę.

Plucie na własną matkę czy na własny kraj, z powodu głupoty, frustracji i kompleksów, to cecha największych cebulaków. Jesteś, Ridż, cebulakiem i ty od tego nie potrafisz uciec, nie potrafisz odciąć się od swojego cebulakowatego dziedzictwa.

08.07.2014 20:04
👍
12
odpowiedz
Pirat099
83
Dead Already

Przykład ode mnie:
https://www.gry-online.pl/forum/steam-gift/z8bb3188 - post [10], choć w sumie [1] też się chyba kwalifikuje?

08.07.2014 20:08
Belert
13
odpowiedz
Belert
182
Legend

Ridż Forrester (Marone) : po pierwsze ochlon , po drugie skoncz 16 lat, a po trzecie nie znam nikogo wsrod znajomych ktoremu sie udaloby a nie mial plecow .
Przykro mi ,jedyny wyjatekl to ludzie zwiazani z sektorem IT programisci itp.
Kazdy gosc ktorego znam i ma naprawde kase to mial uklady i plecy.
Przykro mi to mowic .]
Ale tak jest. Choc kazdy z nich wyprze sie w oczy.
No moze moj kuzyn ale czy sklep i niewielki dom poza Krakowem plus jakis tam berlingo to symbol tego ze sie udalo ? hmm...

08.07.2014 20:40
14
odpowiedz
zanonimizowany1011731
0
Pretorianin

[2] Najwieksza zaraza to Donaldy, if you know what i mean ;p.

08.07.2014 21:49
15
odpowiedz
Tuminure
106
Senator

Dlatego, że są tacy ludzie, jak autor tego wątku.
Zupełnie nieświadomi tego, że w każdym kraju są osoby, które zachowują się jak taki Andrzej czy inny Janusz. Niezależnie czy mówimy tu o Chinach, Stanach, Szwecji, Francji, Rosji czy Meksyku.

08.07.2014 22:19
Minas Morgul
16
odpowiedz
Minas Morgul
256
Szaman koboldów

Znajomy Amerykanin twierdzi, że "odżył" dopiero we Francji, bo w Stanach sąsiedzi oceniali sąsiadów poprzez pryzmat samochodów, domów, "prosperity", a tutaj... tutaj wszyscy mają to w dupie.
Fakt, że wychowywaliśmy się przez wiele lat w systemie, gdzie na siłę próbowano równać różnice społeczne. Kto miał lepiej, był nowobogackim i złodziejem.
Jeszcze w szkole natomiast uczono mnie, że "jako Polacy, mamy w rozmowach kwalifikacyjnych o pracę problemy z podkreślaniem własnych osiągnięć". To łatwo podciągnąć pod chwalenie się, a chwalenie się było piętnowane i uznawane za symbol próżności. Mamy swoje przywary narodowe i z czasem one będą się zmieniać. One jednak zależą od paru czynników. Natomiast nic tak nie trąci cebulą jak post [1]. Swego czasu miałem okazję spotkać kilka "wykształciuszek" w Paryżu. Zwyczajne biurwy, pracujące na etacie. Ile to ja się nasłuchałem szyderstw z Polaków. Przysłuchiwałem się czasem ich rozmowom i miałem wrażenie, że chwyciły Pana Boga za nogi, bo pracują w ładnie udekorowanej kamienicy (czytaj. w luksusie). Tymczasem "biedota ciśnie się w tym zaściankowym kraju, podczas gdy one kwitną i rozwijają skrzydła, nabierają perspektyw". Ich rozmowy były tak karykaturalne, że mógłbym je zebrać w całość i zrobić fanpage na FB. Do tego dochodziły zwroty per. "pani koleżanko". Jedna z nich - nowa - przeżywała to, że na bankiecie podano krewetki czosnkowe i "że w Polsce to pewnie podaliby krakersy". Paradoksalnie, to właśnie Janusz zza ściany, który naprawia ludziom dachy budzi we mnie większy szacunek, niż te tępe pindy.
Zasadniczo to spotykam 3 typy emigrantów z Polski:
1. "Stary! Musisz wpaść kiedyś do Polski, mamy kapitalny twaróg. Zupełnie coś innego, niż francuskie sery"
2. "Chłopie, ani się waż jechać do tego katolandu. Tam nawet krowy już mleka nie dają. Stamtąd się wyjeżdża i nie wraca nawet pamięcią". Co ciekawe, emigranci z innych krajów nie są aż tak krytycznie nastawieni - nawet Rosjanie, krytykując swój kraj starają się zachować jakąś neutralność. Przynajmniej ci, których znam.
3. "yeah... whatever".

Ty zaś, Marone, masz wybaczone, bo czternastolatkowie dość intensywnie i emocjonalnie przeżywają swoje problemy. Też pamiętam swoje posty z okresu dojrzewania, pełne wykrzykników i niezadowolenia. Nie masz się czego wstydzić, bo z wiekiem nabierzesz dystansu - mam nadzieję.

08.07.2014 23:06
secretservice
17
odpowiedz
secretservice
55
Generał

Szczepkowska ogłosiła, że w Polsce skoczył się komunizm, no i znaczy się na drugi dzień ciężką pracą dorobili się na budkach z zapiekankami i pokupywali Polsaty, ITI, Huty i Fabryki. Sami uczciwi i nieskalani.

08.07.2014 23:38
Herr Pietrus
18
odpowiedz
Herr Pietrus
238
Jestę Grifterę

Lubię cebulę cukrową, nie jest taka ostra w smaku.
A czerwona fajna do wszystkich sałatek.

08.07.2014 23:48
preDratronIX
19
odpowiedz
preDratronIX
88
Generau

Odpryski prawie 50 lat komunizmu w Polsce zrobiły swoje. Mówcie co chcecie, ale większość tych bogatych Polaków nie dorobiła się uczciwą pracą, ale przekrętami i machlojkami. Dzisiaj jest tak samo, żeby żyć w miarę dobrze i nie martwić się o zjawisko "od pierwszego do pierwszego" najlepiej robić na czarno. Oczywiście nie mówię, że jest tutaj jakaś zapyziała dziura, ale każdy kto ma chęci, doświadczenie, zapał i oczywiście wykształcenie powinien godnie żyć, ale przez to, że rząd okrada pracodawce - zarobki są takie jakie są.

08.07.2014 23:53
wysiak
20
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

preDratronIX --> Komunizm (w wersji lite) byl w Polsce prawie 50 lat, ale od 25 lat juz go nie ma - problem wynika z tego, ze nadal jest socjalizm. Jak to ujal s.p. Stefan Kisielewski - to nie kryzys, to rezultat.

08.07.2014 23:59
Paudyn
21
odpowiedz
Paudyn
242
Kwisatz Haderach

Ahaswer

Generalnie to beka, bo takiej pogardy w stosunku do innych, jaka prezentujesz w kazdym ze swoich postow, nie widzialem tutaj od czasow Attyli przed transformacja.

Wroc moze jednak do pisania o Nowej Zelandii.

09.07.2014 00:32
Mobii
22
odpowiedz
Mobii
76
CUPRA

Ridż Forrester - najwieksza cebula :) ja tam nie narzekam na ten kraj :) bardzo dobrze mi sie tu zyje, a czy inni maja lepiej czy gorzej? a co mnie to obchodzi :) wazne zeby samemu wyplanac ponad poziom gowna i zyc na odpowiednim zalozonym przez siebie poziomie:) tak, jestem strasznym egoista i sie z tym nie kryje

09.07.2014 00:51
😊
23
odpowiedz
Zenzibar
17
Generał

Jeszcze raz przeczytam/usłyszę jakiś tekst o cebuli lub cebulactwie, to uczciwie ostrzegam, że autor dostanie w łeb.

Tępienie przejawów patologii, rasizmu, antysemityzmu, homofobii, szumowinowatości, podłości, zaściankowości, prymitywizmu? Jak najbardziej!

A to wszystko w zasięgu ręki - wystarczy tylko wrzucić do urny wyborczej kartkę, na której uprzednio zakreśliło się nazwisko jednego z luminarzy platformy szlacheckiej.

09.07.2014 00:52
😊
24
odpowiedz
zanonimizowany1006826
2
Pretorianin

Czy odnośniki do Cebulowego Lorda Davosa, również są zagrożone wpierdolem?

09.07.2014 00:53
25
odpowiedz
Zenzibar
17
Generał

To ten od forum gospodarczego?

09.07.2014 01:00
Mobii
26
odpowiedz
Mobii
76
CUPRA

najlepsze jest to, ze wszyscy genialnie potrafia narzekac :) ale zrobic cos konstruktywnego, zeby zmienic to co im sie nie podoba to juz nieeee, po co :) nie podoba sie? wyjedz do lepszego kraju, nikt nikogo tu na sile nie trzyma. Polak ma w naturze to, ze musi narzekac, taki narod wiecznie niezadowolony :)

09.07.2014 01:14
Bullzeye_NEO
27
odpowiedz
Bullzeye_NEO
243
1977

lubie cebule, bardzo smaczny warzyw

09.07.2014 01:29
28
odpowiedz
zanonimizowany773549
45
Senator

Ja mam beke ze tych co piszą o cebuli, Polsce, Januszach i laczkach ze skaju. Holendrzy czy Ci z Jukeja maja na to wyjebane, tylko my musimy wywoływać te tematy, aby siebie sami obrzucać błotem.

btw jutro ide w skarach nike ze stadionu i w klapsonach kuboty do Lidla kupić niemieckie piwo, i co mi zrobisz? xD

09.07.2014 01:54
Mr.B-F
29
odpowiedz
Mr.B-F
107
Generał

Zacznijcie cenic Polske jako cos co nalezy do Was, cos co odziedziczyliscie po Waszych przodkach i o co trzeba dbac w kazdej sytuacji aby ich wysilek nie poszedl na marne. Nie zalamywac rak bo Polska to bezwartosciowy przedmiot w rekach politykow i mediow. Moze przy takim podejsciu naszym dzieciom czy wnukom bedzie lepiej :)

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl