Film z dupy. Równie dobrze można stworzyć kompilację kiksów największych gwiazd na świecie tylko o czym to niby miałoby świadczyć.
To że nasza polska piłka jest do kitu to jedna sprawa. Druga sprawa to ta, o czym pisze Browar Drinker. Kiksy zdarzają się najlepszym piłkarzom na świecie i można by było stworzyć taki filmik pod każdą ligę :)
Ja jestem zawsze pełen podziwu dla ludzi gotowych jeździć za polskimi drużynami i oglądać tę kaszanę.
Ja jestem zawsze pełen podziwu dla ludzi gotowych jeździć za polskimi drużynami i oglądać tę kaszanę.
+ 1
Browar Drinker +1. Taki film można stworzyć z każdej ligi, także tych najlepszych.
Tyle, że o wiele łatwiej jest stworzyć taki film na podstawie polskiej ligi.
No tak, ale czy kluby z Australii mają szansę na grę w Lidze Mistrzów? W sumie polskie kluby też nie mają... :D
Zawsze śmieszył mnie fakt ściągania przez polskie drużyny czarnoskórych graczy z tak podłych lig, o których świat piłkarski nawet nie wspomina, jakby tu młodych chłopaków chętnych do gry brakowało.
Dużym problemem również są te pseudo "szkółki piłkarskie", które nic nie zmieniają w systemie treningów, ani w jakikolwiek inny sposób nie rewolucjonizują treningów dla młodych chłopaków.
Ponadto, parcie na ligę, niby "profesjonalne szkółki" Tomasza Hajto itp uczą "profesjonalnie" dzieci grać w piłkę, a tak czy siak mają cel jeden wygrywać ligę. Po co wszędzie ta chora liga, owszem można organizować turnieje, pojedyncze sparingi itp, ale wszędzie występuje ten sam schemat treningi 3x w tygodniu i sobota lub niedziela liga.
Można by wziąć przykład z Szkółek piłkarskich z Niemiec, które nie prą się na ligę, tylko trenują pod okiem naprawdę profesjonalnych treningów i naprawdę profesjonalnego sprzętu i co miesiąc sprawdzają swoją poprawę umiejętności ze sparing partnerami.