bo z polskich dowiem sie o tym ze ksiaze filip popelnil gafe, belgia walczy o eutanazje nieletnich, umierajacynastolatek podbija swiat swoim przebojem.
z bbc natomiast dowiedzialem sie ze bulgarski rzad ustapil wskutek masowych protestow przeciw podwyzkom cen energii.
czy polskie newsroomy nie wiedza ze takie rzeczy sie dzieja na swiecie? przekopalem sie przez kilka stron "faktow" na interii i nic.
Na gazecie.pl przez chwilę było. O samopodpaleniach itp.
Z drugiej strony, jakie znasz newsowe strony pl? Nawet tvn24 się nie kwalifikuje.
Bbc+aljazira+coś z azji to tera podstawa.
Kogo obchodzi bulgarski rząd? Rihanna znowu dostała w morde...
Wlasnie z tego powodu juz od kilku lat nie czytam Polskich stron informacyjnych.
To ja mam widzę jakieś szczęście, bo odnajduje na głównych takie newsy, a udaje mi się pominąć pełno pseudo brukowego crapu.
Natomiast generalnie wiadomość to biznes. Jeśli chce się wiedzieć o czym ludzie chcą czytać i za co płacić to spójrzcie jakie magazyny mają największą sprzedaż. Przede wszystkim gazetki z programem tv, potem wszleki magzyny plotkarskie potem brukowce i dopiero tam gdzieś pod koniec wszelkie tygodniki opinii i poważniejsze dzienniki. Zatem jeśli na to spojrzeć, to newsy o rihannie wcale nie dziwią...
akurat o bulgarii caly dzien mowili w wiadomosciach w polsat news jako jeden z pobocznych dzisiejszych niusowo.
glowny temat to premier i ministrowie i narodowcy robiacy borute na wykladzie środy. plus jakies brukowe tematy czyli znowu jakas afera w jakims żlobku.
Dlatego jako startową mam forum GOL-a - wszystkie światowe informacje pojawiają się błyskawicznie.. :)
Wchodzę przekonany, że będzie coś o newsach z branży gier.
Zawiodłem się.
Temat też warty uwagi.
polskie minstreamowe media traktuja ludzi tak jak ludzie lubia czyli jak glupkow.
A to wielka afera : Pan Premier zmienia rzad , a to wielka afera zlobek grozy , a to wielka afera kobieta urodzila dziecko z glowa kozla.
Pomija sie niewygodne tematy , jak na przyklad ten z zamieszkami w Bulgarii bo w sumie ludzie w polsce zeszli juz na samo dno ale lepiej nie kusic licha.
Generalnie jest zasada :o gospodarce albo dobrze albo wogole.
NIczym o trupie.