Masz troche racji Pietrus ale poczytaj sobie o Kalifornii. Oni tam maja duzo wiecej niz IT i DOline Krzemowa. Ja sam bylem zdziwiony.
Co do rozwastwienia, to ofc to jest problem. Sam przeciez wrzucalem wstawki z cpunami amerykanskimi.
Ironicznie jest to jeden z powodow dla ktorych Kalifornia jest jednym z niewielu stanow w ktorym sie przebakuje o secesji.
Kalifornia sponsoruje spora (nieproporcjonalna do ilosci mieszkancow i ilosci stanow) czesc budzetu federalnego, ktory potem jest przejadany glownie przez takie Wyoming, Dakoty i inne takie ktorym nawet sie granic normalnych nie chcialo rysowac, bo nic tam nie ma (prostokaty na mapie ;)). Gdyby to zainwestowac w jakis social czy rozwoj u podstaw to by to bardzo duzo dalo.
Ofc to nie dziala az tak prosto, ale tak mysli duza czesc mieszkancow.
No i moge prosic ruskie trole o wieksze postaranie sie i uzywanie czegos innego niz najbardziej plytkiego whataboutyzmu?
Całe szczęście że Rosja istnieje, inaczej na kogo byś zwalał całe zło na świecie XDD
Gdy myślałem, że mnie już nic nie zaskoczy w zachowaniu Trumpa/Krasnova ten poszedł na pogrzeb papieża w nieczarnym garniturze i zasnął :D