Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Denerwują mnie reklamy samochodów ...

29.04.2012 19:32
Soulcatcher
👎
1
Soulcatcher
280
ESO
Wideo

Denerwują mnie reklamy samochodów ...

No może nie wszystkie ...

ale na przykład ta:

http://www.youtube.com/watch?v=hDraPoU9J9E

Volkswagen CC - cena około 130 000 zł - jak mówi reklama, bez takiego samochodu to właściwie nie masz stylu.

lub

reklama Range Rover Sport z tekstem "już za 319 000 złotych"

Wyjaśnijmy to sobie. Nie mam nic przeciwko ludziom bogatym. Nie mam nic przeciwko drogim samochodom.
Tylko po co na TVN gdzie (wliczając bezrobotnych) średni zarobek oglądającego to 2000 brutto puszczać reklamę samochodu na którego ubezpieczenie gościu musiał by pracować kilka miesięcy, a na samochód całe życie.

I ten tekst "już za 319 000 złotych" kogoś naprawdę pogięło. Czasami mi się wydaje że zza biurek media plannerów z Warszawy, nic już nie widać.

Nie, nie kupię samochodu za 130 000 żaby mieć styl.

Przygłupy.

29.04.2012 19:36
😐
2
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

...i mogliby w prawym rogu reklamy podawać koszt jej emisji, by biedny robotnik mógł zobaczyć ile lat musi robić na 30 sek filmik.

29.04.2012 19:37
Boroova
👍
3
odpowiedz
Boroova
73
Gwiazdka

Eee tam. Mnie moj samochod kosztowal jedna wyplate i jestem z niego zadowolony. Ma styl i szyk ;)

Ciekawa anegdota zwiazana poniekad z autami. Ostatnio moja bryka sie popsula, a mialem jechac z szefowa w kilka miejsc. No i ona obiecala mnie podwiesc. Jako, ze jest corka milionera (tzn. majatek szacowany na jakies 100 milionow funtow), wiec spodziewalem sie Rollsa albo chociaz porzadnego Mercedesa. Jakiez bylo moje zdziwienie, gdy przyjechala po mnie starym i brudnym Yarisem :) Jak widac, fura to nie wszystko a tym bardziej nie jest to oznaka pozycji spolecznej (no chyba, ze na wschod od wisly)

29.04.2012 19:38
Soulcatcher
4
odpowiedz
Soulcatcher
280
ESO

mirencjum ---> te reklamy fundują twojemu robotnikowi darmową rozrywkę w postaci TV

Boroova ---> oczywiście ze samochód nie jest oznaką bogactwa. Ale co za poryp mi mówi że muszę mieć samochód za 130k żeby mieć styl.

29.04.2012 19:40
😐
5
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Soulcatcher --> te reklamy fundują twojemu robotnikowi darmową rozrywkę w postaci TV

Oglądanie TvN24 nie jest rozrywką?

29.04.2012 19:42
Soulcatcher
6
odpowiedz
Soulcatcher
280
ESO

mirencjum ---> a co twój robotnik ogląda tvn24 i płaci tym brudnym imperialistom? TVN24 nie jest dla robotników.

29.04.2012 19:45
Boroova
7
odpowiedz
Boroova
73
Gwiazdka

Soul --> to przeciez typowy marketingowy belkot.

Ogolnie zauwazylem, ze im ktos wywodzi sie z biedniejszych rejonow, tym bardziej manifestuje swoja zamoznosc za pomoca ubran, gadzetow i aut. W Londynie jest dzielnica Knightsbridge - wybudowano tam bardzo brzydkie bloki "Hyde Park One", ktore maja widok na Hyde Park i ceny od 20 milionow w gore. I co ciekawe - wiekszosc nabywcow to albo arabusy, albo sasiedzi z Rosji i Ukrainy. Jak sie spytalem zamorznego znajomego co o tym sadzi, powiedzial mi "These flats won't attract any decent millionaire, as they are simply too vulgar and don't have any style." Podobnioe jest z autami.

29.04.2012 19:55
spamer
8
odpowiedz
spamer
140
Never Register

zamorznego znajomego
Chyba: "zamorskiego"

29.04.2012 19:59
9
odpowiedz
zanonimizowany838815
2
Generał

Jeszcze nie, jeszcze parę lat ale już niedługo. Co niedługo? a niedługo skonczy się samochodowe "zastaw a postaw się" - samochod kilka razy tyle wart co jest w mieszkaniu/domu... "niech sasiedzi widzą jak sie szlachta bawi". Ja w samochodzie nie mieszkam i zawsze wszystkich dziwi jak mam ladnie w mieszkanku a fordzika tylko za 15 tys.

Pamietam jak sie woziło z berlina rozne sprzeciory - mistrzem mistrzow byl gosciu ktory wzial odemnie magnetowid akai, podjechal w miare dobrym mesiem na tamte czasy a podjechalismy pod rudere a magnetowid byl podlaczany do mega starego czarnobialego odbiornika. :D

29.04.2012 20:10
kong123
😊
10
odpowiedz
kong123
120
Legend

Kurde a ja nie dość, że TV oglądam raz na ruski miesiąc to jeszcze jak włączę to oczywiście Bruno sadzi zdrowego kloca na trawę ;(

Tej reklamy jeszcze w tv z posta [1] nie widziałem ale rozumiem o co chodzi. Przypomniała mi się natomiast reklama jakiegoś samochodu, co zdaje się kosztuje coś ok 40 000 zł a para kupujących to właśnie autko jest oburzona, że kosztuje ''tylko'' 40 000 pln.

Osobiście wystarczy mi mój skromny Fiacik - grunt, że jedzie, jest tani w utrzymaniu i mało pali ;)

29.04.2012 20:23
11
odpowiedz
zanonimizowany578645
38
Pretorianin

Myślę że TVN nie przejmuje się tym że reklama samochodu za ponad 100 czy 300 tys nie trafi do większości odbiorców, dostają za to pieniądze i tyle, a czy to śmigłowiec czy samochód nie ważne, jedynie co, to muszą sprawdzić czy w danym bloku reklamowym nie występują nieodpowiednie treści.

A to czy ktoś czuje się stylowo w bryce za takie siano czy w autku za 20 tysięcy to inna broszka. Każdemu do szczęścia potrzeba czegoś innego, chociaż są matoły podatne na tego typu slogany ;)

29.04.2012 20:27
12
odpowiedz
zanonimizowany629536
43
Generał

Alez po to wlasnie sa te reklamy :) aby ci co kupia mieli pewnosc Ze ci co nie kupili wiedza ile on kosztuje i ze to "tylko" ;)

Jednym slowem wsparcie snobizmu.

Generalnie to mam wrazenie ze od pewnej wartosci samochody drozeja tylko po to aby byly drogie. Po jezdzie testowej np jaguarem xf stwierdzilem ze nigdy bym sie nie zdecydowal na wydanie tylu pieniedzy...

29.04.2012 20:45
13
odpowiedz
zanonimizowany436564
57
Legend

Ale zawsze w celu odreagowania i zakosztowania namiastki stylu volkswagena może sobie kupić golfa III.

29.04.2012 20:48
14
odpowiedz
zanonimizowany740676
69
Legend

Jeśli reklama jest dobrze zrealizowana, z fajna muza, humorem, ładną kobietą to nie mam nic przeciwko ;) Wkurzaja mnie te przy drogach. Jest ich zbyt wiele i zwykle są kiczowate.

29.04.2012 20:57
15
odpowiedz
Dessloch
263
Legend
Wideo

reklamy samochodow...
http://www.youtube.com/watch?v=7l7BhHybk3I ta np fajna

mnie np denerwuja reklamy gdzie powiedziane jest np od 50tys zl.* (a malym druczkiem, pierwsza wplata, a tak naprawde kosztuje 100tys). To juz jest nieuczciwy marketing

a reklama z postu pierwszego... kto powiedzial, ze reklamy musza trafiac do wszystkich? marketingowcy uznali ze to jes t najlepsze miejsce na reklame i tyle.
a kogo nie stac, to i tak zobaczy logo VW i tez do niego trafi. Wiec i plebs zadowolony i burzuazja. A najbardziej TVN

29.04.2012 21:00
raziel88ck
😜
16
odpowiedz
raziel88ck
208
Reaver is the Key!

Soulcatcher - Jaki masz samochód? Marka, model, rocznik, silnik, wyposażenie. Pytam z ciekawości, a co do reklam. Cóż, 99.9% spotów jest debilnych. :D

29.04.2012 21:00
17
odpowiedz
alien75
177
Generał

Ktoś kto ma kasy jak lodu na pewno nie będzie się sugerował przygłupawą reklamą która nic nie mówi, nie trudno jest wydać 300K - trudno jest 300k zarobić .

29.04.2012 21:01
😁
18
odpowiedz
zanonimizowany805622
111
Legend

"Sezonowa wyprzedaz, z poprzedniego rocznika - juz od 150 000 zl" <----- Za rok zobaczysz takie reklamy, tez Cie przekonaja.

29.04.2012 21:05
19
odpowiedz
Piotrek.K
203
... broken ...
Wideo

'Mini Darth Vader' ;)

http://www.youtube.com/watch?v=R55e-uHQna0

Dla mnie bomba :)

29.04.2012 21:06
20
odpowiedz
zanonimizowany550804
35
Generał

Kaategoria mirencjumy - I see what you did there.

29.04.2012 21:06
21
odpowiedz
Dessloch
263
Legend

alien--> reklamy nie maja sugerowac zakupu... w tym ich cala perfidia. Widzac reklame, nawet nei wiesz ze ma na Ciebie wplyw. Ba np Soul teraz sam reklamuje VW chociazby wspominajac o nim.

W reklamie nie chodzi zawsze, zeby ktos nagle pomyslal "o musze to miec!". Szczegolnie w dobrach luksusowych... tutaj trzeba powoli wyrabiac marke, robienie z samochodu dla ludu jakiegos luksusu.

myslisz ze jak Playboya czytam to stac mnie na cokolwiek co tam reklamuja? nie... a jednak wiem ze Ferrari jest lepsze od VW, a VW lepszy od Skody...

codeine--> ale zla emotikonke dal... wiec ogolnie fail

29.04.2012 21:07
22
odpowiedz
zanonimizowany805622
111
Legend
Wideo

http://www.youtube.com/watch?v=6ntDYjS0Y3w&feature=relmfu <----- Wez w Polsce znajdz taka reklame, to bede Tobie sluzyc przez cale zycie.

29.04.2012 21:15
raziel88ck
😁
23
odpowiedz
raziel88ck
208
Reaver is the Key!
Wideo

Najlepszą reklamą o samochodach jest ta o Polonezie Caro - http://www.youtube.com/watch?v=gXT7Qu5-J6k

29.04.2012 21:24
Dennoss
😁
24
odpowiedz
Dennoss
171
Stellaron Hunter

[23] ;D

29.04.2012 21:26
25
odpowiedz
zanonimizowany472379
49
Senator

Są ludzie którzy to kupują. Wąskie, bardzo wąskie grono osób, które naprawdę skorzystały na kapitalizmie. Bo przeciętny człowiek nigdy sobie na taki samochód nie pozwoli. Nawet te tańsze, powiedzmy do 50 000 pozostają w sferze marzeń. Cóż, Polska. Samochody nigdy nie były tanie, ale takie reklamy to głupota, szczególnie w Polsce, gdzie większość aut to używane zza granicy. Jeszcze trochę, a w TV zobaczymy reklamy Buggati albo prywatnych odrzutowców "już od 1 000 000! Kup teraz, jedyna okazja!"
Takie reklamowanie ma sens za granicą, gdzie więcej ludzi na to stać, lub po prostu wziąć kredyt. Ale najzabawniejsze w nich jest to, jak to wspomniał Soul, "bez takiej maszyny nie masz stylu i jesteś niczym". Taki jest ich ogólny sens.

Zresztą reklamy jak i telewizja w ogóle nigdy nie były zbyt mądre.

29.04.2012 22:32
😁
26
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

<- [23]

lol, nawet nie wiedziałem, że jest taka kategoria... "mirencjumy" xd

29.04.2012 22:51
😁
27
odpowiedz
zanonimizowany821702
5
Konsul

Przecież on sobie jaja robi... nie zauważyliście? A co do tych bardzo drogich samochodów, to pewnie, że sprzedają "styl" bo sama blacha i silnik to ile może kosztować? 100.000 zł?

29.04.2012 22:52
Paudyn
28
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach
Wideo

Przecież jakoś muszą o siebie zadbać, w końcu wszyscy wiedzą, że styl to ma Audi, a nie Volkswagen. Owszem, Pasek to fajne autko, ale na pewno nie do szpanowania :D Ale reklamy samochodów mają mocarne:

http://www.youtube.com/watch?v=R55e-uHQna0

http://www.youtube.com/watch?v=DVCYiaOse8M

29.04.2012 22:54
29
odpowiedz
xOlax
2
Junior

przesadzacie trochę..

29.04.2012 23:01
Garret Rendellson
30
odpowiedz
Garret Rendellson
87
Legend

Tylko po co na TVN gdzie (wliczając bezrobotnych) średni zarobek oglądającego to 2000 brutto puszczać reklamę samochodu na którego ubezpieczenie gościu musiał by pracować kilka miesięcy, a na samochód całe życie.

Widocznie wśród oglądających jest na tyle ludzi bogatych, by firmie opłacało się płacić ciężką kasę za puszczenie reklamy.

30.04.2012 08:00
Soulcatcher
31
odpowiedz
Soulcatcher
280
ESO

Chyba jak ktoś powiedział wcześniej takie reklamy na TVN są tylko po to aby plebs wiedział o cenie.

Grzesiu --> rozumiem ze piszesz o sobie bo ja mam nowy samochód.

Garett --> ja w to nie wierze

30.04.2012 08:54
Soulcatcher
32
odpowiedz
Soulcatcher
280
ESO

Grzesiu --> idź sie przegadywać z dziećmi w przedszkolu. Nie kupuje samochodu aby sie dowartościowac. Kupuje solidne i trwałe auta w salonie. Kupuje takie na jakie mnie stać. Nie ma nic złego w kupowaniu używanych samochodów, w dzisiejszych czasach to raczej przejaw rozsądku. Nie kupię samochodu za 300 000 gdyż był by to w naszym kraju przejaw arogancji. Gdybym mieszkał w bogatej dzielnicy w Kalifornii kupił bym takie auto aby nie odstawić od reszty.
Mój ojciec miał Range Rovera jak pracował w Afryce, tam taki samochod ma sens, jeździłem takim samochodem i takimi samochodami od dzieciństwa i nadal uważam że reklamy na TVN i podobnych stacjach samochodów za 300k musiał puścić ktoś pozbawiony poczucia dobrego smaku i mocno odrealniony.

Edit : Widzę ze wyedytowales swój post, to dobrze, bo rownież nie był w dobrym smaku.

30.04.2012 09:18
33
odpowiedz
zanonimizowany6282
101
Senator

Soulcatcher - >Rozumiem ,że osoby które stac na auto za 300 000+ w Twoim rozumowaniu nie ogladają TVN(i podobnych stacji)?

30.04.2012 09:22
Fett
😊
34
odpowiedz
Fett
245

Swego czasu mierziła mnie reklama Volvo s80 wisząca na hotelu Forum w Krakowie.
Ich hasło najwyraźniej brzmiało "już od 110 000zł" bo właściwie tylko taki napis widniał na banerze.
Żal mi dupę ściskał jak widziałem tą reklamę. Strasznie mi się ten samochód podoba i zdawałem sobie sprawę, że nawet jak już mnie kiedyś będzie stać na takie volvo to już będzie stare, brzydkie i przestarzałe.
Później doszedłem do wniosku, że to musi być akcja propagandowa dla zagranicznych turystów (hotel Forum jest świetnie widoczny z wawelu), coby myśleli jak to się Polakom świetnie powodzi, i że takie volvo już za 110 tysięcy można tutaj kupić :)

Boroova - właśnie się zastanawiałem ostatnio co się z Tobą stało

30.04.2012 09:54
Cainoor
35
odpowiedz
Cainoor
276
Mów mi wuju

hubs - Bardzo rzadko ;)

30.04.2012 10:03
Soulcatcher
36
odpowiedz
Soulcatcher
280
ESO

hubs ---> osób które stać na samochód za 300 000 zł ogólnie jest bardzo, bardzo mało. To co widać na ulicach to w większości samochody leasingowe i służbowe. Nie wyobrażam sobie aby taką reklamą udało się przyciągnąć do zakupu samochodu więcej niż kilka osób, a negatywny skutek jest wielki, gdyż ludzi poirytowanych nią będzie cała masa.

Popatrz się na reklamy VW podlinkowane w tym wątku. Można zrobić takie reklamy które nie denerwują ludzi a reklamują samochody.

Grzesiek ---> proponuję abyś wypowiadał się na temat i najlepiej do kogoś innego. Mało jest takich ludzi, ale ciebie po prostu nie lubię i nie mam ochoty z tobą rozmawiać.

30.04.2012 10:36
😈
37
odpowiedz
Grzesiek
78
Legend

Nie lubisz mnie, bo mam inny pogląd na tę sprawę i potrafię go lepiej uargumentować, niż Ty swój?

Nawiązując do pierwszego postu - jestem pod wrażeniem, bo tekst:
Volkswagen CC - cena około 130 000 zł - jak mówi reklama, bez takiego samochodu to właściwie nie masz stylu.
napisałeś w iście polskim politycznym stylu :) Dobra gra słów.

Skoro jak piszesz - TVN i reklamy w tej stacji ogląda plebs, to myślisz, że ktoś wsłucha się w tekst Sinatry? Plebs angielskiego przecież na pewno nie zna. No chyba, że tam lektor coś pieprzył w międzyczasie, ale tego nie pamiętam.

I proszę nie pisz, że się nie wypowiadam na temat. Próbuję odpowiadać swoimi argumentami na Twoje argumenty cały czas trzymając się tematu VW CC, reklamy, stylu, plebsu, etc. Staram się w miarę kulturalnie dyskutować z Tobą.

Jeśli ktoś przy wyborze samochodu kieruje się telewizyjnymi reklamami i słowami piosenek, które lecą w ich tle (tudzież narracją), to właśnie on jest przygłupem, a nie ten, kto wymyślił tę reklamę. Ten drugi może być co najmniej bez skrupułów, niemoralny, może postępować nieetycznie. Ale robotę odwalił dobrą - chociażby dlatego, że właśnie tutaj ma reklamę za darmo dzięki Tobie :)

Mnie zaciekawiło bardziej to, że zewnętrzny design Vw jest bardzo zbliżony do Opla Insigni. Zresztą przy dobrych umiejętnościach można kupić takiego Opelka za niecałe 100 000zł w wersji Cosmo. A VW CC za 130 000 to pewnie wersja basic jest :D

30.04.2012 10:39
Fett
😊
38
odpowiedz
Fett
245

Jeśli ktoś przy wyborze samochodu kieruje się telewizyjnymi reklamami i słowami piosenek....
Jakby się ludzie nie kierowali, to takie reklamy nigdy by nie powstały

Mnie zaciekawiło bardziej to, że zewnętrzny design Vw jest bardzo zbliżony do Opla Insigni
Opla Insigni? Ja się grubo po reklamie zastanawiałem czemu ten pasat taki drogi ;)

30.04.2012 10:49
😁
39
odpowiedz
Grzesiek
78
Legend

@Fett
http://www.vwinthenews.com/wp-content/uploads/2010/06/vw-passat-cc-image.jpg
http://multimedia.flota.com.pl/img/galeriazdjec/1132/opel_insignia_0.jpg

Nie wierzę, żeby ktoś poszedł i kupił VW CC tylko dlatego, że Sinatra mu zaśpiewał "You've either got or you haven't got style" :D

30.04.2012 10:58
Fett
40
odpowiedz
Fett
245

No słusznie, podobieństwo jest wręcz uderzające:) Nawet gdybym miał te 130 000zł za samochód to na tego VW nawet bym nie spojrzał ;)

aa kur... teraz widzę po adresie linku ze zdjecięm że CC to jest Passat CC. Wszystko jasne :D

-------
koniec jest blisko [44] - no nie mów, że jakbyś miał kasę to nie wolałbyś się wozić czymś lepszym

30.04.2012 11:05
41
odpowiedz
zanonimizowany629536
43
Generał

Osobiscie dziele osoby kupujace bardzo drogie samochody na trzy kategorie :)

A. osoby ktore maja tyle kasy ze po prostu ja marnuja. Znam jednego wlasciciela Bentleya. Zarabia rocznie kilka milionow i po prostu duza czesc tej kasy przepierdziela na byle co. Jak kiedys u niego bylem to sie wkurzal ze ktos sie wlamal mu do samochodu i zrobil demolke za conajmniej 100 000 zl (pocieta tapicerka, zbite ekrany itp). No ale facet mial tez pare wpadek, np jednego dnia stracil milon zlotych na gieldzie, wiec chyba jest przyzwyczajony.

B. osoby ktore sa zakompleksione i musza miec super samochod aby poczuc sie lepiej.

C. osoby ktore potrzebuja super samochody w ramach prowadzonej przez siebie dzialalnosci. Np celebryci, ktorzy kupuja drogi samochod w ramach inwestycji w "reklame", zaraz tanie pisemka zrobia artykulik co to nasza gwiazda kupila i sie kreci...
Ale w tej kategorii poznalem tez zawodowego oszusta. Byl kompletnie bez kasy, ale zawsze jezdzil porsche aby jego ofiary myslaly ze ma kase i wchodzily w interesy z nim. Najsmieszniejsze ze te porsche nigdy nie byly jego. Tak kombinowal :) ale naciagnal z tego co tylko ja wiem, przynajmniej 3 osoby, kazda na kilkaset tysiecy zl...

30.04.2012 11:18
42
odpowiedz
Grzesiek
78
Legend

@koniec

Drogi samochód to jaki? ;) Chodzi mi o cenę :P

30.04.2012 11:28
43
odpowiedz
zanonimizowany629536
43
Generał

W mojej opini, drogi samochod to taki od 300 000 zl :) bo jest to cena malego mieszkania, ktore po zakupie mozna wynajac za powiedzmy 1200 zl miesiecznie dodatniego przeplywu pienieznego. Tymczasem taki samochod generuje koszty miesieczne na poziomie mniej wiecej: utrata wartosci 4000 zl, ubezpieczenie 2000 zl, plus duzo drozsze przeglady itp jakies 7000 zl nie liczac paliwa.
Czyli roznica jest jakies 8000 zl miesiecznie. Wiec jesli ktos lekka reka miesiecznie na przyjemnosc jezdzenia drogim samochodem wydaje dwie srednie krajowe, to wg mnie jest to drogi samochod :)

Ale wogole nowe samochody w cenie ok 100 000 zl uwazam ze kompletnie nie warte tej ceny (np tyle mozna wydac na Octavie z lepszym wyposazeniem). Dwa lata temu kupowalem samochod w tym przedziale cenowym i uwazam ze to co soba samochod reprezentuje, do tej kwoty, to jest robienie ludzi w .... :)

30.04.2012 13:27
raziel88ck
😃
44
odpowiedz
raziel88ck
208
Reaver is the Key!

Mnie zaciekawiło bardziej to, że zewnętrzny design Vw jest bardzo zbliżony do Opla Insigni - Volkswageny od 30 lat nie różnią się zbyt wiele, niezależnie czy mam tu na myśli zewnętrzny wygląd, czy też wewnętrzny. Denna marka z tego względu, iż oferuje drogie, gołe i nudne samochody w wysokich cenach, które na dodatek psują się bardziej niż inne marki... Jedynie ludzie stereotypowi sięgają po tę markę, bo wierzą w legendarną niezawodność tych pojazdów. Hehe, dobre.

30.04.2012 16:33
45
odpowiedz
zanonimizowany838815
2
Generał

@Grzesiek

Myślę że Ferrari 250 Testa Rossa za ponad 15.000.000 $ to juz w miarę drogi samochod :D

30.04.2012 17:19
46
odpowiedz
Kharman
168

[1] --> To sie nazywa zyciowy problem... Skoro reklamodawca uznal ze warto puscic reklame na TVN to z czym ty masz problem? Zachowujesz sie jakby twoje wydawali... No ale rozumiem samopoczucie rodakow lezy ci gleboko na sercu, tylko dlaczego kupujesz nowy wozek z salonu? Przeciez klujesz nim po oczach tych mniej zamoznych, ktorym nie wiedzie sie tak dobrze jak tobie, narazasz na stres, wpedzasz w kompleksy i obnizasz poczucie wartosci. Odbierajac kluczyki; pomyslales o tym jak twoj sasiad sie poczuje jak mu blaskiem swierzego lakieru metalic po oknach bedziesz swiecil? Nie wspominajac o panu Mietku co sciepi na piwo, on nigdy nie uzbiera na taki wozek jak twoj... Deska rozdzielcza salonowki przeslonila ci widok na prawdziwy swiat...

30.04.2012 18:45
Lindil
47
odpowiedz
Lindil
257
Lumpenliberał

Polska rośnie w siłę, a ludziom żyje się dostatniej. Niewidzialna ręka rynku - gdyby nie opłacało się reklamować takich samochodów, to by ich nikt nie reklamował. Swoją drogą - te 300 tysięcy to faktycznie ludowy samochód:D http://moto.pl/MotoPL/1,88571,9374983,Nowy_salon_Bentleya_w_Warszawie.html

30.04.2012 18:49
Soulcatcher
48
odpowiedz
Soulcatcher
280
ESO

Kharman ---> mam garaż.

30.04.2012 18:49
49
odpowiedz
zanonimizowany838815
2
Generał

@50

Ferrari tez oficjalnie bylo po raz pierwszy w polsce na targach w poznaniu 2012, dobrobyt panie normalnie dobrobyt :)

Jeszcze tylko policja kupi lamborghini jak we wloszech albo 911 jak w niemczech i bedzie git.... dobra, przesadzilem... oni na paliwo nie maja a co dopiero na wyscigówki ;)

30.04.2012 18:56
50
odpowiedz
zanonimizowany836035
12
Senator

W tych reklamach nie chodzi o to żeby sprzedać te samochody (tak jak proszek do prania), tam się buduje wartość marki, ale przecież ty to wiesz.

01.05.2012 03:01
51
odpowiedz
Kharman
168

Soulcatcher --> mam garaż.

I co w związku z tym, trzymasz furę pod kluczem i poginasz co ranek na autobus w trosce o samopoczucie sąsiada?

01.05.2012 03:16
52
odpowiedz
Lookash
155
Legend

Przecież ta reklama jest dla biznesmenów w drogich garniturach, a nie Soulcatcherów. Poryp Soulcatchera nie zaszczyca spojrzeniem nawet.

29.07.2012 08:55
😉
53
odpowiedz
JÓZEK2
163
Generał

Temat dotyczy TV publicznej, która płacze, że nie ma pieniędzy.Tak z ciekawości czystej. Kto z was kupuje, kupił, coś co zobaczył w reklamie? Pomijam ich nachalność i często totalną głupotę. Reklama stała się sposobem na życie ich twórców oraz ,,aktorów,, z tych że. Miały być wycofane reklamy oszukujące ludzi. Jeszcze nie widziałem na ulicy kobitki z włosami jak w TV. - ,,Promienny blask i fala loków na każdą pogodę,. Albo - schudniesz w tydzień 5 kg.- Twój kot mruczy... a obok Bruno. - Ta sukienka musi być nowa-
-Nie, jest stara ale wyprana w ,,x,,- i babka /teraz też facet/ wyciąga na przyjęciu zza pleców flachę ,,x,, Ogólne: ŁAAŁ! Teraz na balety chodzi się z płynem do prania. Znajoma oblała się kawą. - Nie bój nic- mówię -zaraz pojawi się ,,różowa,, i oczyści- Nie pojawiła się, kurna. Byliśmy zawiedzeni.
-Mój samochód potrzebuje prostownika a ja...- Gościu, co cię zmusiło do odegrania tej scenki? zrobić z siebie idiotę za parę zł? Te debilizmy można cytować do oporu. Moje ,,ulubione,, to:
Inteligentne molekuły w dezodorantach. Rzęsy pogrubione o 300% /!?/. Babcia, pogięta artretyzmem po ,,cudownej,, tabletce lub opasce może już jechać rowerem lub kopać w ogródku. Aktywna piana po której łazienka lśni. Co ta baba robiła do tej pory, że miała wannę jak koryto!? No i szczęśliwa rodzinka przy stole bo mama zaraz zapoda zupę z torebki. Kuźwa, szok.
Już nie ma programu nie sponsorowanego, może tylko Dobranocka /dziwne/ Ale TVP kasiorę trzepię. Amen i dobranoc!
PS. Uprzedzając: reklam nie śledzę, nie oglądam iid. Po prostu tego czasem nie da się nie słyszeć i nie widzieć.

29.07.2012 09:23
54
odpowiedz
discord
6
Konsul

Soulcatcher, tobie chyba upały nie służą? :D

Na jakiej zasadzie masz pretensje do TVN, czy jakiejkolwiek innej telewizji, skoro za treść reklam odpowiada studio/agencja, które ja stworzyło i - w pewnym stopniu - zlecający, czyli producent owych samochodów. TVN nalicza tylko $ za koszta minute zgodnie z cennikiem i mało ich obchodzi, czy tam reklamują ubrania, samochody, czy promy kosmiczne. Jeżeli tobie skacze gul, bo ktoś ma, a ty nie, to najlepiej z domu nie wychodź, bo przeżyjesz szok ile samochodów co najmniej średniej klasy (130k+ to nie luksus, te średni segment) jeździ po polskich ulicach (większość do 2-3 latki w leasingu na firmę, ale ciiiiiii).

29.07.2012 09:40
55
odpowiedz
zanonimizowany827415
5
Generał

Jak już jesteśmy w kwestii reklam samochodów. Poszukuje reklamy (nie pamiętam jakiej marki) co została wycofana bo była "przerażająca" (ale jest/była dostępna na YT).
Mowa o reklamie gdy śmierć otwiera drzwi pasażerowi siedzącemy z tyłu; ten wysiada i przejeżdża go ciężarówka. Potem jest powtórka zdarzenia, ale reklemowane auto nie posiada wewnętrznej klamki od strony osi jezdni, pasażer musi wysiąść od strony chodnika i w tym momencie ciężarówka rozjeżdża śmierć.

29.07.2012 10:24
56
odpowiedz
zanonimizowany851559
1
Pretorianin

Czyli wiemy juz , ze soulowi placa 2000 brutto za nekanie ludzi na forum ;]

A tak wogole, to od kiedy ktos sie przejmuje tym co ktos powie na reklamie ? :O

29.07.2012 11:40
Rasta'
57
odpowiedz
Rasta'
88
1337

Soul mam alternatywę dla Ciebie.

http://otomoto.pl/volkswagen-passat-cc-rower-lifestyle-juz-dostepny-C25198049.html

Tanio, Passat CC, ma styl. Czego chcieć więcej,

29.07.2012 12:59
Fett
58
odpowiedz
Fett
245
Image

Soulcatcher, tobie chyba upały nie służą?

Zwłaszcza te kwietniowe

Forum: Denerwują mnie reklamy samochodów ...