Witam
Da się w jakis sposób zrobić żeby nie zaczynać plansze od poczatku ? oco chodzi z tymi duszami jak je wykorzystać i klawiszem którym, mam grę od 30 min i stąd takie banalne pytanie.
Z tego co wiem gra zapisuje się tylko przy ogniskach i na tym właśnie ta gra polega by po każdej śmierci zaczynać dany poziom od początku...
W Demon Souls nie ma systemu zapisu w trakcie poziomu.Zginiesz - zaczynasz poziom od nowa i tracisz wszystkie zdobyte dusze.A owe dusze wykorzystujesz na ulepszenie broni i statystyk postaci, a robisz to będąc w nexusie, czyli swoistym punktem wyborów światów.
Connor - To o czym mówisz jest obecne w Dark Souls.
A przepraszam, faktycznie nie doczytałem...
ok dzieki a teraz drugi problem, mam już sporo tych dusz i bym wymienił na coś ale długi p;owrót do tego nexusa, jest jakis skrót czy też z buta z powrotem ?
[5]
Daawno nie gralem, ale jest przedmiot (usable) ktory pozwala wrocic do nexusa nie tracac dusz ORAZ jest jeden miracle (za 40 000 dusz bodajze), ktory pozwala na to samo. Trzecia opcja to z buta.
Nie polecam używania przedmiotu (nazwa mi z głowy wyleciała) żeby wracać do Nexusa z duszami, jest dość rzadki i przydaje się w innych wypadkach. Biegnij z buta, nie zajmie to dużo czasu, tylko uważaj na niedobitki ewentualne. Poza tym każdy świat ma shortcuty do odblokowania, typu otwarcie bramy czy uruchomienie windy.
Co do dusz to pamiętaj o jednym - te, które dostajesz w formie useable items (legendary hero soul, etc.) używaj tylko i wyłącznie w momencie gdy chcesz je zużyć. W przeciwieństwie do souli zgromadzonych "normalnie" tych nie stracisz po śmierci, więc warto sobie budować zapas na czarne godziny.
kolejna porcja pytań o które proszę o odpowiedż i z góry dziękuję.
jak mam awansowac na anstępny poziom ?
jak wejść do innego świata, podobno nie trzeba od razu ,,balerian palace''
aha i czy da się człowieczą postać zyskać, podobno ma się więcej zycia w owej postaci
Nie jestem pewien, ale na wyższe poziomy awansuje się wraz z podnoszeniem statystyk.A co do drugiego pytania, to nie wiem ale jeśli chcesz się przenieść do innego świata bo na 1 sobie nie radzisz, to lepiej daj sobie spokój.
Człowieczą postać możesz odzyskać po pokonaniu Demona, to jest bossa.
Nie jestem pewien czy wogole pokonales phalanxa... Jesli nie - to najpierw to musisz zrobic. jesli tak - levelujesz podbijajac statystyki i tyle. +1 statystyka = +1 level. A do innego swiata wchodzi sie przez inne monolity - wystarczy kliknac na kolejny z brzegu. Oczywiscie najpierw musisz pokonac phalanxa.