Witam.
Chciałbym się dowiedzieć która gra jest ciekawsza, oraz dłuższa, żeby przejść ją w 2 graczy w trybie kooperacji. Nie chcę tutaj wywołać jakiegoś chaosu pomiędzy tymi dwoma grami, poprostu chcę znać wasze zdanie. Portala 2 przeszedłem, ale w kooperacje zagrać nie miałem okazji, ponieważ nie miałem żadnego gracza, teraz znalazł się mój kolega.
ja jestem za Dead Island.. wydaje mi się że tam możliwości coopa są dużo większe!
Dead Island. Portal to gra na jedno przejście...
jak dla mnie Dead Island ale to rzecz gustu
Dead Island.
Coop fajny ale dosyć krótki (są momenty z przestojami ale generalnie po przejściu kampanii solo zagadki nie są wielkim problemem).
Tak jak wyżej- coop jest w zasadzie na raz. Można grać z różnymi znajomymi i szpanować 'bystrością', ale ileż można. DI coop to w zasadzie cały single. Długa i nieliniowa rozgrywka, w tej chwili gra jest ładnie upatchowana i gra się przyjemnie, zdecydowanie polecam.
Niemniej- coop Portala 2 też jest ekstra, klimat, smaczki, fabuła... jednak z ograniczonym budżetem poszedłbym w DI.
Portal jest ciekawszy, ale zadania są na jeden raz i szybko można całego coopa ukończyć. Dlatego lepszym wyborem jest DI. A najlepszym Borderlands :)
Dead Island - ma świetny klimat!