Cześć, ostatnio znalazłem mod Dayz(do Arma2 albo Arma2Oa). Chciałbym w niego pograć, lecz nie wiem czego potrzebuje by go odpalić. Pomocy.
Tego drugiego...
Reklama wonzaja dobrze działa!
więc musze mieć arma2 i arma 2oa czy samo Oa
Samo OA...
Okej, dzięki wielkie
A Dayz jest darmowy?
nie czaje... oglądałem filmik i typo mówił, że trzeba mieć arma 2 + arma2 oa żeby odpalić dayz'a.
Jak same Operation Arrowhead jest samodzielnym dodatkiem i to jest potrzebne do rozgrywki w DayZ. Pytano juz, czy wersja z CDA, czyli ARMAII, pociagnie ten mod - mowiono, ze nie.
EDIT: Jesli chcesz cieszyc sie pelnia tekstur w wysokiej jakosci to kupuj ARMAII i Operation Arrowhead. Jesli Cie to nie interesuje, to mozesz wziac same Operation Arrowhead i pobrac darmowa ARMAII:Free - ze strony producenta, na przyklad.
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2717901 ->>> Tutaj jest poradnik, co zrobic zeby DayZ dzialalo tylko z Operation Arrowhead + ARMAII:Free.
Mozesz kupic ARMAII: Combined Operations - tam beda zawarte obie, pelne werse ARMAII.
Żeby było jasne - do grania potrzebujesz samego dodatku Operation Arrowhead i Army II FREE ALBO Army II (czyli wersji nie-FREE, zakupionej za pieniądze) lub od razu ArmA II: Combined Operations. DayZ jest darmowy, ale do czasu, bo to dopiero alpha (nawet nie beta) i sam autor nie wyklucza, że z czasem będzie to mod płatny (pewnie jednorazowa opłata i masz dostęp do całego contentu).
[3] To Von Zay gra w DayZ? Ciekawe.
Geez, tyle luda nocą biegnie z latarkami przez las... Niech mi dadzą namiar na serwer to ich sieknę i zabiorę im fasolki, bo aż się proszę o wpierdziel za taki brak ostrożności. xD
Rod już paru próbowało, kolesie którzy się bujają z Von Zay'em to pro wyjadacze jeszcze z czasów flashpointa ;)
@UP Gdzie moge kupić arma 2 combined operations w opłacalnej cenie?
Asoki=> poczekaj do przyszłego czwartku/ piątku na początek wyprzedaży na Steamie. Wysoce prawdopodobne że CO będzie przecenione, razem z samą podstawką i samym OA.
Czemu sądzisz, że akurat te gry zostaną dodane do wyprzedaży?
+ Czy będę mógł grać w Dayz na steamowskiej wersji Arma 2?
Bo rok temu były.
Tak, można zainstalować DayZ na wersji Steam. Na tamtejszym forum jest nawet poradnik, jak to zrobić. W tutejszym wątku o ArmA widziałem chyba nawet link.
A czemu miały by się nie znaleźć? Podstawka i OA co jakiś czas dostaje gdzieś upust. Wyprzedaż Steamowa obejmuje masę gier. Możesz poszukać jakiejś promocji -10, -15% na OA, albo poczekać tydzień i może dostać na cały zestaw -33, -50 albo i więcej.
Wszyscy tu trolują,
każdy super weteran wie (weteran to ten co oglądał streamy z DayZ i wie w ogóle wszystko encyklopedia) że Arma 2 i Arma OA i Dayz to osobne gry, ale można je łączyć. Dayz można kupić za 15 zł w Tesko.
A na serio
Możesz zainstalować Arma 2 free + Arma OA a potem dać mod Dayz. Dayz wykorzystuje pliki z tych obu części czy tam gier ;p.
Kurdę pograłbym, ale mam tylko Armę 2 :/ . Muszę sobie kupić Operation Arrowhead, ale w kolejce jeszcze ME3 i Gears of War. A na "kopii zapasowej" Arrowhead mod nie chciał ruszyć.
A już miałem miejsca na obóz wybrane. Wieża na wschód od Zielenogorska i lasy na północy (Krasnostaw, Olsza).
Ja mam pudełkową, ale jeśli CO będzie w promocji (tak minimum -50%) to sobie kupię, a pudełkową wersję OA zachowam/sprzedam.
A co do linka, to proszę: http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?p=30837172