Ile MB internetu stracę grająć 2h Day Z?
Bardzo proszę o odpowiedź
Ja przy grze w TDU 2 na multi tracę 300 MB jeśli gram tak z 5 godzin i często z kimś gadam na czacie i jeżdżę.
W Call of Juarez tracę ok 200 MB również przy ok 5 h grania.
Więc 35 GB spokojnie Ci starczy na granie a do tego oglądanie od czasu do czasu filmików na yt i ściągnięcie jakiegoś filmu.
Ja mam net 10 GB ale dzielę go z bratem więc mam 5 GB i na multi i tak gram więc....
To też oczywiście zależy od tego ile będziesz gadał na czacie i czy często będziesz chodził koło innych graczy itp.
Więc może wyjść 130MB na godzine ale może też wyjść 100 lub 150.
W tej grze raczej nie wystarczy. Na oficjalnym forum znaleźć można wpisy, że po jednym weekendzie - 30 godzinach gry, gościowi nabiło 5 GB. Ogólnie zależy to od ilości graczy, serwera i pory dnia, ale czasem zużywa nawet 1 GB na godzinę. Niektórzy piszą, że przez cały czas gry pobiera im dane ze średnią prędkością 50-60 kB/s (około 200 MB/h), ale bywa, że wzrasta do 150 kB/s, a to ponad 500 MB na godzinę.
1. Test: I joined a server with 3/30 players at night. I played 30 minutes and had a data traffic from 35-45 MB.
2. Test: I joined a server with 20/30 players at day time. i had 300MB traffic after 30 minutes.
3. Test. I joined a server with 30/40 players with 2 friends. We played again together for 30 minutes. i had a datatraffic from over 500MB.