Jest jakaś dobra alternatywa dla avasta?
Używam go od wielu lat, ale ostatnio strasznie mnie irytuje tymi dodatkowymi funkcjami optymalizacji komputera i innymi. Tzn. tym, że mi się wyświetla okienko informujące o tych funkcjach.
Jest coś co działa dobrze i nie spamuje?
Nie prościej to powyłączać ? MSE to syf, ma słabą wykrywalność (tak jak czytałem) . Ponoć Avira i AVG są dobre-nie wiem, nie miałem okazji testować ich, może kiedyś to zrobię . Avast używam 5 rok będzie niedługo i jakoś nie chcę się z nim rozstawać .
@down . Tak, da się powyłączać, przy instalacji wystarczy odznaczyć .
Nie da się powyłączać, można przejść na opcję płatną.
Chyba, że jestem tępy i coś w opcjach przegapiłem.
?
edit: fuck, mam internet security wykupione, może w home też coś podobnego jest?
Od ponad roku używam combo Panda Cloud + mózg. Przez pierwsze kilka miesięcy posiłkowałem się (bo nie miałem zaufania do chmurzastego avka) skanerem online Nod32 i Malwarebytes. Zero przepuszczonego syfu. Do tego malutki i lekki.
PS. Z fejsbuca można pobrać darmową półroczną wersję Pro (av + firewall).
InGen - Niestety "Tę opcję możesz wyłączyć tylko w produktach klasy premium".
kjx - Dzięki. Sprawdzę.
Moim zdaniem z darmowych nic lepszego niż Avast nie znajdziesz . Widać wersja darmowa od profesjonalnej się różnią, bo ja tą opcję mam, że tylko w wersji Pro mogę zmienić ją .
Zobacz Malwarebytes. Ja jzu wykorzystalem darmowa wersje i zastanawiam sie nad platna bo jesli placic za cos to os co jest najlepsze a to jest jedno z nich. Musze sie tylko zorientowac czy nie ma nic lepszego
całe szczęście, że na moim kochanym macbooku nie ma wirusów i nie muszę zamulać kompa takim syfem.
Za free to niestety ale nie bardzo.
Jeśli jesteś bardziej zaawansowanym użytkownikiem to poleciłbym jakiegokolwiek darmowego antywirusa + sandboxie do przeglądarki i plików co do których nie masz pewności + okresowo Emsisoft Emergency Kit. Taki zestaw będzie OK.
Jeśli natomiast chciałbyś zapłacić, to na Omegasoft mają aktualnie promo na Bitdefendera IS 2014 za marne 59 PLN/rok. Warto.