Mam zamiar kupić od kumpla lapka. Specyfikacja:
- procek i3
- grafika zintegrowana
- 4gb ramu
- dysk 320gb
Kumpel chce odemnie 800zl. W zestawie oryginalny win 7 64bit. Warto?
Dowiedz się co wcześniej działo się z tym laptopem lepiej, czy nie był zalany, nie zaliczył jakieś nieprofesjonalnej naprawy, czy ma gwarancję, z jakiego źródła w ogóle jest. :) Potem podejmuj decyzję, dowiedz się co to dokładnie jest za karta graficzna[ to mit że na integrach nie można nic robić, kwestia jakich integrach jednak to inna sprawa].
Kumpel zamienił się za tableta z gościem. Pudełka nie ma. Nic nie było grzebane plomby na miejscu. Grafika to chyba intel hd 3000. Mnie tam tylko komp do neta jest potrzebny.
Wydaje mi się że laptop jest mniej-więcej wart swojej ceny jeżeli chodzi o podzespoły [niemniej ta karta to demon prędkości nie jest, delikatnie mówiąc].
Czy kupisz to twoja sprawa, ja mam zasadę że nie kupuje używanej elektroniki itd z nieznanego źródła, może się przy pierwszym lepszym serwisowaniu okazać że sprzęt jest kradziony a wtedy konsekwencje będą nieciekawe.
Ale to mój pogląd na tę sprawę.
No w sumie to połowe kompe dziś sprzedałem a na czymś siedzieć musze, popsuje sie to się będę martwił ;)
ostatnio sprzedawałem na allegro właściwie identycznego - tylko miał dedykowaną 4330 radeona (czyli b.słaba)
Poszedł za 710/690zł (jeden kupujący co dopiero sobie założył konto i nie ogarniał, że jak wygra aukcję to musi potem zapłacić)
No kupiłem, Acer 5741, procesor i3 350m, grafika intel hd 3000. Wszystko smiga poki co wiec mysle ze było warto.