Zeby grac nowymi(?) samochodami w ragby?
ragby?
Rugby.
Skoro to (chyba) najpopularniejszy program o motoryzacji, to raczej stać ich.
Myślisz że oni to kupują? Pewnie sami producenci zabijają się żeby ich samochód zagrał w rugby w Top Gear.
Kia za darmo da samochody, top gear za darmo zrobi reklamę, a potem Kia naprawi je po kosztach i sprzeda Polakowi :)
Myślę, że nie ma dla samochodu lepszej reklamy niż pojawić się w tym programie, więc odpowiedź nasuwa się sama.
Kia za darmo da samochody, top gear za darmo zrobi reklamę, a potem Kia naprawi je po kosztach i sprzeda Polakowi :)
+10 ;D
Notabene to samochodowe rugby było ciekawsze niż to normalne xD
Płacili pewnie tylko za zrytą nawierzchnię na stadionie :)
(10) - myślę, że nawet za to nie płacili. Tamta nawierzchnia była tymczasowa i tak mieli ją wkrótce wymieniać na "prawdziwą"
Tak jak piszę większość osób w tym wątku, sądzę że za te samochody nic nie płacili i była to akcja reklamowa.
Natomiast co do budżetu to kiedyś był wywiad z Clarksonem, który o ile dobrze pamiętam powiedział iż budżet mają nieograniczony.
Widzisz, Top Gear to takim program motoryzacyjny, z którego w zasadzie niczego sensownego się o "recenzowanych" samochodach nie dowiesz, ale za to uśmiejesz się do łez. I ta formuła się sprawdza. Mam zaszczyt być tym pokoleniem którzy mogą oglądać Jeremyego, Hammonda i Jamesa w akcji. Sądzę iż jak oni wymrą to już nigdy nie będzie drugiego takiego programu jak brytyjski Top Gear. Już teraz widać że edycje z innych państw nie dają rady dorównać oryginałowi.
Notabene to samochodowe rugby było ciekawsze niż to normalne xD
To niech tak zrobią jeszcze z piłką nożną*, to może będzie i ciekawsze niż normalna i bez teatrzyków z kontuzjami.
* no chyba, że już było kiedyś no ale ja nie jestem na bieżąco...
Niektórzy mówią... że te auta dostali za free.
Oto jak wygląda TG gdy 'skończy' im się budżet http://www.youtube.com/watch?v=5UwOBKSHl-c
Piłkę nożną robili tak:
http://www.youtube.com/watch?v=3yBITRmNd4I
Pamiętam jeszcze jeden odcinek, pod jakąś skocznią w hokeja grali. :P
To kia pozwolila na takie obijanie samochodow? To taka dobra reklama? Czemu producenic samochodow rzaaadko kiedy zezwalaja na modele zniszczen w grach?
Czemu producenic samochodow rzaaadko kiedy zezwalaja na modele zniszczen w grach?
Koszt 30 sekundowej reklamy w glupim TVN to koszt okolo 50.000zl.
Dla producenta samochodu podarowanie auta w zamian za kilka minut reklamy dla milionowej widowni, to tak jak dla ciebie wydac 5 groszy w zamian za 10.000zl.
top gear dobry program, nie lubię samochodów a oglądam z zapartym tchem bo komedia przednia
ale po tym co widziałem to prawie nad każdym samochodem się zachwycają więc pewnie im płacą za pozytywne recenzje :)
Z Top Gear tacy recenzenci jak i w CDA, pomijając różne kategorie.
Tak jak CDA kupuje się dla pełniaków tak Top Gear ogląda się dla zabawnych momentów.
Bmw x6 z linka powyzej mocno zjechali, a bmw raczej ma kase i wplywy aby sobie zalatwic pozytywna opinie :)
Niektórzy producenci naprawdę chamsko kupują reportaże- pamiętam "test" Skody Yeti- tak perfidnej reklamy dawno nie widziałem- wyglądało to jakby sam producent napisał scenariusz.
@pecet007
Podobno Michael Schumacher jest Stigiem.
Tak czy siak nie zapomnę momentu w którym pozbyli się Czarnego Stiga. ;]
msch stigiem? przeciez to prank byl, gdy wszedl stig i maske zdjal schummacher...
i to bylo wieeele lat temu
A już we wrześniu na Narodowym Top Gear Live
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,14058307,Jeremy_Clarkson_i_widowisko_Top_Gear_na_Narodowym.html