Witam. Mam zamiar zrobić jeszcze użytek ze starego kompa i chcę żeby poszedł na nim BF3. Mam tam takie podzespoły jak:
Procesor Intel Pentium 4 2x3,2GHz (jak patrzę na Can You RUN It to odczytuje mi że procek jest jedno rdzeniowy nie wiem czemu)
3GB RAM (może dorzucę jeszcze 1GB)
Karta Graficzna: no właśnie praktycznie nie ma karty bo muszę kupić nową bo ta ma 128MB i jaką polecacie. Najlepiej jak najtańszą chodzi mi tylko żeby Battlefield działał na multi na jak najmniejszych ustawieniach.
I jeszcze jedno pytanie. Czy jeśli grę zainstalowałem już na innym kompie to mogę ją zainstalować na tym używając tego samego klucza? Chcę tylko sprawdzić jak działa wiem że na multi i tak nie pogram na jednym kluczu.
Dwurdzeniowy Pentium 4? Coś kręcisz :)
nie znam sie na tym ale jak wpisuje dxdiag to wyskakuje mi takie cos
Procesor: Intel(R) Pentium(R) 4CPU 3.20GHz (2CPUs)
Zapewne ma HT i dlatego system błędnie odczytuje 2 cpu.
Sciagnij program Aida32. Sprawdzi co tam masz w środku. Zrób screen i go tu wrzuć.
Procesor Intel Pentium 4 2x3,2GHz (jak patrzę na Can You RUN It to odczytuje mi że procek jest jedno rdzeniowy nie wiem czemu)
Pentium 4 jest jedno rdzeniowy, ma Hyper Threading czyli "wirtualny" drugi rdzeń. Tak na prawdę w grach to nic nie daje. Jest to procesor z 2003 roku. Mamy prawie 2013, nie ważne jaką kartę graficzną wsadzisz to na Pentium 4 nie zagrasz w Battlefielda 3.
Już kapuje. Macie rację :) A więc jaki procesor musiałbym kupić żeby BF3 wogole szedł?
Musiałbyś kupic nowy PC :)
Więc dodam jeszcze te screeny ktore zrobilem i powiedzcie czy mozna z tym jeszcze cos zrobic czy juz to sie do niczego nie nada
procesor
płyta główna
mikroukłady płyty
masz 10 letni komputer, nic z nim juz nie zrobisz, czas na coś nowego
Mam coś nowego ale z tamtego chciałem zrobić taki "komp dla kumplów" którzy jak wpadną to można by pociupać w jakąś giere na MP bo sie zimno zaczyna robić. No cóż zostaje CS
Athlon 7850 2x 2,8ghz
4gb ram
Geforce 9500gt 512mb
Ultra minimum z duzymi spadkami ponizej 20FPS ale nie wiem czy to zalezne od skilla czy od czego ja bylem w stanie grac. Aktualnie zmienilem grafike na HD 6850 gra z automatu chce sie na ultra max wrzucac i chodzi dokladnie tak samo jak na ultra minimum z ta grafika dlatego uwazam ze to co podalem powyzej to jest ostateczne minimum. Porownaj sobie na necie ;)
PS. na browarka byscie poszli a nie przy grach sie kumplować niech ktos cos zrobi z dzisiejsza rzeczywistoscia jak kiedys mysleli ze ci co stoja pod klatka i walą te piwska sa hańbą mlodziezy tak dzisiaj granie przy kompie? Zero uspołeczniania sie :D
A to podejdzie pod moją płytę głowną?
A czy jest jakaś płyta głowna do której podejdą podzespoły wymienione przez MavericKK i do której podchodzi RAM na DDR2?
No ja tez mam DDR2 :P
Zaraz ci podam nazwe tej plyty (zlom jak cholera wiec pewnie taniocha)
m52l-s3p REV 1.0 (Rev 1.0 oznacza (chyba) cos w stylu wydania w sensie niektore maja rev 2.0 i ma np lepsza tolerancje na Overlocking itp wiec oznacza to ze ja mam najstarsza). Do tego polecam wiatrak na mostek poludniowy bo sie do 80 stopni nagrzewa gdy sie nic nie robi :D
Ok dzięki. Pomyśle nad tym
Da się zagrać na wysokich parametrach ???
Podaje wam listę parametrów komputera. Wiem, że karta graficzna jest beznadziejna i dlatego proszę was też byście podali mi jakieś tanie i b.dobre karty do 250 zł.
Parametry:
1.Procesor-Intel(R) Pentium(R) CPU G620 @ 2.60GHz (2CPU's),~2.6GHz.
2.System operacyjny-Windows 7 (32bit).
3.Diretcx 11.
4.Ram to chyba 3,5.
5.Karta graficzna-Intel(R) Hd Graphicks Family:
a.całkowita dostępna pamięć graficzna-1548MB,
b.dedykowana pamięć wideo 64MB,
c.systemowa pamięć wideo 0MB,
d.udostępniona pamięc systemowa 1484MB.
To chyba na tyle. Proszę o sensowne wypowiedzi. Mam nadzieje, że są jakieś szanse na grę na wyższych obrotach xD
Dziękuje i pozdrawiam ;)
Hd 4850 lub HD 4870 sam miałem i Polecam Grafika daje nadal radę jako tako w BF3 grałem na niej na Wysokich.
to do mnie ;p ??