allegro.pl/microsoft-windows-7-home-premium-pl-32-64bit-dvd-i4514879400.html
Mi wygląda, że wszystko ok, ale wolę się upewnić.
Dopisek na dole aukcji sugeruje, że sprawa nie jest taka prosta, bo powołują się na zapisy dot. odsprzedaży używanych licencji.
Fakt, podejrzane - chyba kicha z tego.
Kupiłem kiedyś klucz do windows 7 na Allegro i został pozytywnie zatwierdzony. Tylko chyba można kupić taniej, bo 200 to trochę drogo.
[link]
Jeśli chodzi o legalność, to spytałem się sprzedawcy i oto co mi odpisał:
Ja: "Witam, jestem zainteresowany kupnem, ale mam pytanie - jaki jest dowód na to, że system jest oryginalny? Nie dodaje Pan do klucza pudełka, płyty, hologramu? Jak mnie ktoś skontroluje, to nie chcę mieć nieprzyjemności... pozdrawiam. "
Sprzedawca: "Witam serdecznie.
To jest wersja ESD jej legalność potwierdza faktura i na niej klucz produktu, płyta jest jako nasz wyrób cyfrowo robiona ponieważ nie ma oryginalnych płyt do tej wersji, oczywiście jak Pan chce naklejkę + oryginalną płytę to jest w wersji professional za kwotę 305 zł. Każda z wersji sprzedawana jest zgodnie z licencją i zgodnie z prawem, oraz pochodzi od producenta i jest w 100% legalna w przypadku kontroli okazuje się Pan dowodem zakupu czyli fakturą.
Z poważaniem Paweł"
Co myślicie?
Legalne. Windows 8 od Microsoftu też kupiłem w wersji elektronicznej. Przysłali mailem fakturę i klucz i to jest dowód legalności.