Witam. Myślałem nad zakupem słuchawek Kruger&Matz KM665, chciałbym wiedzieć czy słuchawki mają dobry dźwięk. Będę ich używał do słuchania muzyki z komórki lub też czasem do gier :)
Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
To są bardzo przyzwoite słuchawki za niską cenę. Dają bardzo dobry dźwięk i mocne basy + są wygodne np. dzięki odpinanym kabelkom. Mogę je szczerze polecić.
Ciekawostka: Kojarzycie słuchawki które miała laska z "My Słowianie?". To dokładnie te :P
Co prawda nie słyszałem tych słuchawek, ale nie wyglądają na takie które mogą zaskoczyć dźwiękiem.
No-nameowy producent, niska cena, designerski wygląd- wyglądają na typowego przedstawiciela produktów które mają wyglądać a nie grać.
W podobnej cenie jest kilka bardzo dobrych (jak na tą półkę cenową) i sprawdzonych modeli słuchawek więc myślę że nie ma co kombinować z takimi wynalazkami.
Emsik - ona miała w kolorze klonu :3 A na imię jej Cleo
PrzemoDZ - Ja słyszałem, że te słuchawki nie tylko mają dizajnerski wygląd ale i również ciekawy dźwięk oraz wyraziste basy. Jak dotąd używałem Razer Electra jestem z nich za dowolny, lecz potrzebuje słuchawek aby wyjść na miasto a te właśnie takie są :p
Kupiłem słuchawki tej firmy, a konkretnie model KM 880EB. I niestety albo stety zaskoczę Panów PrzemoDZ i wysiaka. Słuchawki grają bardzo dobrze. Wysokie tony są bardzo krystaliczne, mają dobry, mocny punktowy bas. Niższe tony też są wyeksponowane. Niewielkim minusem jest średnica która jest lekko oddalona i sprawia to dość specyficzne wrażenie. Ale ogólnie jestem ZACHWYCONY i pozytywnie zakoczony ich brzmieniem. Szczerze mówiąc zaryzykowałem, bo firma mało znana ale opłaciło się. Wykonane są bardzo solidnie z prawdziwego drewna. Prezentują się zacnie. Minusem jest to, że przy dłuższym użytkowaniu niektórych mogą boleć uszy. Mają także dość specyficzny sposób "mocowania" na głowie. Osobom o tej części ciała dość małej słuchawki mogą spadać. Wielkim plusem jest to że mają odpinany kabel dzięki czemu można sobie zmieniać np. na zewnątrz krótszy w domu dłuższy żeby sobie np. komfortowo posłuchać z odtwarzacza cd siedząc na kanapie :)
Podusumowując słuchawki naprawdę bardzo, bardzo dobre. Tylko nie wszystkim może się podobać taka konturpwa charakterystyka dźwięku. Może to męczyć.
A tak swoją drogę to w sumie nie ma większego znaczenia jakie kupisz do telefonu, bo nie dostarczają te źródła zbyt szczegółowego dźwięku. Chyba, że muzyczny telefonem i format FLAC chociaż nawet to nie równa się dobrej karcie dźwiękowej/odtwarzaczowi cd