Czy pod tą płytą główną będzie działać ta grafika?
Mam płytę dość starą (asus p5lmx) i słabą, w ogóle cały komputer jest dość stary, ale mimo to da się na nim grać (od biedy). Obecnie mam gf8600gt i chciałem ją wymienić na 9600gt, ale ta druga ma dodatkowe zasilanie... To jest złącze 6pin chyba, a u siebie widzę 4, chyba, że to o to 24 chodzi nie wiem..
Złącza na płycie :
2 złącza USB z możliwością podłączenia 4 dodatkowych portów USB
Konektor stacji dyskietek
Złącze IDE
4 porty SATA
Złącza wentylatorów: procesora / obudowy
Złącze przedniego panelu audio
Konektor wyjścia interfejsu S/PDIF
Gniazdo wejściowe dźwięku z CD
24-pinowe gniazdo zasilania ATX
4-pinowe złącze zasilania ATX12V
Złącze panelu systemowego
http://pl.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5LMX/#specifications
Zasilacz mam w chwili obecnej jakiś no-name 450W, ale wymienię go za miesiąc na chiefteca no ewentualnie Fortona.
płyta nie ma tu nic do rzeczy, ważne by zasilacz miał kabelek z dodatkowym zasilaniem (lub byś miał przejściówkę)
ps. wymiana 8600gt na 9600gt nie ma sensu
Uwierz mi ma 9600gt jest 2x wydajniejsze i o ile teraz taki AC2 wyciąga u mnie 25-29 kl/sek (1280x1024, praktycznie maks detale bez aa) tak na 9600 ta gra będzie śmigać. Nie wymagam za wiele ot tylko chcę sobie pograć.
[2] 9600gt zjada 8600gt na sniadanie, choc wiadomo, nie jest zaden high endowy sprzet. 8600gt faktycznie nie wymaga dodatkowego zasilania, nie wiem jak to jest z 9600gt, ale skoro twierdzisz ze jest na 6 pin, a nie masz takiego kabla to sprobuj znalezc jakas przejciowke jak kolega wyzej napisal. ewentualnie zmien zasilacz.