Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Czy na Shellu faktycznie benzyna jest lepsza, niż na innych stacjach?

08.01.2016 19:34
1
krukilis
139
Generał

Czy na Shellu faktycznie benzyna jest lepsza, niż na innych stacjach?

Jedni mówią, że ściema, bo zwykła PB95 nie różni się oprócz ceny niczym od PB95 na innych stacjach. Za to drudzy twierdzą, że odczuwają różnicę, a to w mocy, a to w ilości kilometrów. Sam mam pewne spostrzeżenia, ale zanim się nimi podzielę, zaczekam na Wasze opinie :)

post wyedytowany przez krukilis 2016-01-08 19:53:43
08.01.2016 19:38
Coolabor
2
odpowiedz
Coolabor
151
dajta spokój! :)

Myślę, że więcej zależy od konkretnej stacji, niż samej sieci. Poza tym jest tyle czynników które się mogą złożyć na to, ze na jednej stacji tej samej sieci paliwo będzie dobre, a innej chrzczone, że trudno wymieniać...

Więcej zależeć będzie od stylu jazdy niż tego czy zatankuje się na stacji A czy B.

Co do PB95 się nie wypowiem, ale na LPG z Shella zrobiłem mniej km niż w zwykłej stacji, gdzie gaz był jakiś czas temu chrzczony wg legendy miejskiej.

post wyedytowany przez Coolabor 2016-01-08 19:39:57
08.01.2016 19:40
3
odpowiedz
Wiarołomca
85
Senator

Beny tam nie lalem, ale lalem gaz i jakos nie czulem aby lepije auto chodzilo , oczywiscie to bylo lata temu jak jeszcze auto na gaz mialem. Od 5 lat mam diesla i leje jedynie na orlenie badz auchanie w sosnowcu i wydaje mi sie iz na auchanie lepsze paliwo i lepiej auto chodzi ...ale minimalnie, a cena na auchanie lepsza :) Choc rzadko tam leje bo nie bywam tam tak czesto jak kiedys,

08.01.2016 19:47
4
odpowiedz
medyk18
21
Legionista

Jak masz ferrari to może i jest różnica ale jak masz 15 letniego golfa to i paliwo od odrzutowca mu nie pomoże. ;)
A tak poważnie to na wydajność paliwa ma wpływ prawie wszystko i nie da się bez testów laboratoryjnych tego w 100% oceniać.
Ja jako kierowca od wielu lat i wielu auto powie ci szczerze ze lałem wszystko i na wielu stacjach Orlen, BP, Shell, 95, 98, diesel i inne wynalazki i rożny zauważalnej nie ma żadnej.
Czasem trafi się gdzieś chrzczone lub brudne badziewie, ale to zwykle za miastem.

Forum: Czy na Shellu faktycznie benzyna jest lepsza, niż na innych stacjach?