Pytanie jak w tytule, strasznie mnie irytują te "wtyczki" pokazujące ilości lajków, tweetów, zdjęć i innych bzdetów, ponieważ spowalniają ładowanie się strony(bardzo to dziwne), a do niczego nie są mi potrzebne.
Używam chrome'a, może da się to jakoś globalnie przez adblocka zrobić czy coś?
ponieważ spowalniają ładowanie się strony
Nie spowalniają ładowania się strony gdyż ładują się asynchronicznie.
Bardzo ciekawe, zwłaszcza w przypadku gdy jakaś strona nie ładuje się, a na pasku statusu "Waiting for facebook.com...". :) No i oczywiście nie jest to facebook.
Wtyczki facebooka są ładowane już po załadowaniu strony. Wizualnie może wydawać się, że lądowanie strony się przedłuża, ale cała strona już jest wczytana.
Przynajmniej w teorii.
Więc przeglądarka czeka z wyrenderowaniem strony do czasu wczytania się tych fejsowych bzdur? Może głupie pytanie, ale nie siedzę za bardzo w tym temacie. :)
Wystarczy w opcjach przeglądarki ustawić wyświetlanie nie w pełni załadowanych stron.
zmudix - zasadniczo, jeżeli tak się dzieje, to znaczy, że strona jest źle zaprojektowana :)
Chyba, że masz tak ze wszystkimi stronami świata - wtedy problem leży u Ciebie.
Nie wiem, czy ze wszystkimi, ale często się z tym spotykam i wcale nie wykluczam złego projektu strony. :)
Soul <- Nie wiem jak to się ładuje, w każdym jest właśnie jak inni napisali, że jeszcze ładuje się to po załadowaniu właściwej strony i strona nie działa od razu jak powinna
ma_ko <- wielkie dzięki, działa :) Tylko czemu u ciebie te opcje wyglądają tak ładnie, a u mnie nie? :P
Mysle, ze najwazniejszy jest fakt, ze te widgety to zbieraja dane o tym co robisz w sieci online.wsj.com/news/articles/SB10001424052748704281504576329441432995616 i czesto sa poukrywane i bez naszej wiedzy udostepniaja gowno na wallu. Zdecydowanie blokowac, albo pluginami, albo sciagnac jakis skrypt .js ktory uniemozliwia im ladowanie.
HutH - pewnie nie tego zainstalowaleś :P ja zainstalowałem tego drugiego bo ten który był w webstorze jako pierwszy jakoś mi nie chciał działac po pewnym czasie