Piszę sobie na takim jednym forum.
I tam z pewnym człowiekiem zaczęliśmy wymieniać poglądy na temat ludzi, kultury, relingi itp. Wszytko kulturalnie, bez wyzwisk, przekleństw, epitetów czy tam czego innego.
Po pewnym czasie postanowiliśmy że powymieniamy te poglądy już prywatne bo się tego trochę nawarstwiło.
Wymieniliśmy się (on wysłał mi) swój adres email. Ja odpisałem, ale... niechcący się zapomniałem i odruchowo wysłałem mu to prywatnego, oficjalnego czy jak to tam zwał adresu, Tego do którego mam podłączonego Fb, przesyłam rzeczy związane z moja edukacją czy pracą. Jak już wiem po samym adresie email, można kogoś znaleźć na fb bez problemów. Czy jeżeli trochę mocniej się powymieniamy tymi poglądami to ten mój adres email może być jakoś wykorzystany przeciw mnie? Czy podanie adresu osobie całkowicie obcej którą znam tylko z internetu może źle się dla mnie skończyć?
Co o tym sądzicie.
Można to jakoś zablokować, coś z tym zrobić w razie "w" ?
A jakieś inne podpowiedz. Bo to w aktualnej sytuacji nie wiele pomoże...
mozesz zablokowac na fejsie wyszukiwanie po mailu, ustawienia -> prywatnosc chyba, poszukaj
Sprawdzałem to i chyba nie idzie. można jedynie usnąc go z informacji o tobie na profilu, ale w wyszukiwarce i tak znajdziesz
Szkoda zapalmy świeczkę [*], mam nadzieję że dobrze ci było na tej Ziemi, dużo widziałeś, dużo zrobiłeś itd., nigdy cię nie poznałem ale mam nadzieję, że jesteś dobrym człowiekiem!
revi18 ----> Odpuść...
to cos slabo sprawdzales
ustawienia -> prywatnosc
Who can look me up?
Who can look you up using the email address you provided?
tak sobie myślę - co wyście tam sobie pisali, że z forum publicznego przenieśliście się do prywatnej korespondencji i dalej sobie teraz tam prywatnie miziacie? :)
Zdjęć nie wysyłałeś?
O dziwo znalazłem jednak taka opcję w prywatności w Fb, czy można mnie wyszukać według adresu email. na razie to wyłączyłem.
PS. nie nie wysyłałem. znaczy jeszcze ten człowiek mi nie odpisał na ten mój mail. Mi pisanie mojego zajęło kilka godzin. Był dość długi...
Ja jeb... weź coś zadaj na tym forum to 1/10 odpowiedzi jest w temacie.... masakra jakaś. sam nie wiem dlaczego liczyłem na jakieś ciekawe odpowiedzi.
hmm.. dwoch facetow wymienia sie roznymi pogladami droga mailowa? seeeems legit!
Ale oczywiście zdajesz sobie sprawę, że podczas rozmów przez internet, a szczególnie podczas prywatnej korespondencji, a szczególnie z nieznajomymi, nie mówi/pisze się zbyt wiele o sobie, sprawach prywatnych i takich tam? :-)
musisz teraz ważyć słowa.
Przyjdzie dzień gdy przestaniecie żyć razem w świecie kucyków i nie spodoba mu się twój pogląd na niektóre sprawy.
Wtedy bardzo szybko możesz się przekonać jak nieprzyjemne jest poderżnięcie gardła gdy widząc jak krew tryskająca z twojej ciętej na odlew aorty zalewa ściany i barwi twoją koszulkę lepiej niżeli czerwone majty uprane z białym podkoszulkiem, będziesz bezskutecznie walczył o jeszcze jeden wdech, by jeszcze raz posmakować powietrza...
albo zostaniesz związany i załadowany w dupala, to już się musisz pytać swojego oprawcy.
W każdym bądź razie twoja sytuacja nie wygląda zbyt 'kolorowo'
Matko... Co ja sobie myślałem pytając tutaj o takie sprawy...
Nie napisałeś konkretnie na jakie tematy rozmawiałeś ze swoim partnerem. Musisz to uściślić, bo jeśli pogaduchy dotyczyły religii, w stylu "Chrześcijanie się staczają, a Islamiści zaprzeczają Fukuyamie" to o co chodzi? Problem będziesz miał, gdy weszliście w sferę intymną. Osobę trzecią zastąpiłeś pierwszą, iykwim.
Może się okazało, że to tak naprawdę baba z brodą, a nie facet i dlatego chciał zablokować maila.
Nie ma się co wstydzić. Będzie ci się to zdarzać coraz częściej.
Hhehehehehehehehehehehheheheeheh... dobra Panowie koniec tematu.