Firma chyba Toshiba czy jakoś tak
Procesor 2.4 ghz
ram 2 gb
dysk 320 gb
Windows 7
A cena to 1300 zł , kupować? prosze o odpowiedzi ponieważ podejmuje decyzje do jutra
W Kerfurze to kupuj batony po 0,79 zł albo krakersy pikantne za 1,79, a nie laptopy, i to jeszcze, sądząc po cenie, netbooka.
Tak jak powiedział kolega wyżej.
Poza tym, to, że procek ma 2.4 Ghz to mało mówi.
[4] - o gosh. Ale jaki to proc?!
2.4 dwurdzeniowy , ale w tym carrefourze są jeszcze telefony aparaty komputery gry to chyba kupie nie ?
chlopie nie kupuj nic z marketow (chodzi mi o laptopy,czy PC) .
Niewiadomo co w nim siedzi,a pozatym 2,4 nic nie mowi . Podaj pelna nazwe procesora .
Ale MODEL procesora. A nie ile jest taktowany.
Tyle ci powiem, że cokolwiek elektronicznego w takich sklepach jak Carrefour,Biedronka itd. to paści nie wiadomo do jakich odbiorców.
dobra tam kupie go , przecież jest normalnej firmy , a w tym carrefour ' rze jest normalny dział z takimi rzeczami
A kupuj. Twoja stracona kasa.
spoiler start
Po jaki ch*j się pytasz czy kupić jak i tak sam dochodzisz do wniosku, że kupisz... ?
spoiler stop
Koleś przed założeniem tematu już wiedział, że kupi tego laptopa, bo chciał. Nie ważne są parametry. Jest typowym ignorantem. Nie spinajcie się.
Zawsze zastanawialo mnie jak mozna kupowac cos za grubsze pieniadze, nie majac kompletnie o tym pojecia. Nawet jak jestes kompletna noga w tych sprawach i nie chcesz poszerzyc swojej wiedzy, to popytaj sie na forach do tego przeznaczonych, gdzie siedza ludzie ktorzy ci konkretnie podadza jaki model, gdzie najtaniej i dlaczego ten a nie inny. Takie wyrzucanie pieniedzy w bloto jest bez sensu.
ale do przegladania internetu i last chaos ten laptop chyba nie jest zły ... on mi nie jest potrzebny do gier bo od tego mam stacjonarny
Mi to wygląda na zwykłą prowokację... No chyba, że liczba w nicku odzwierciedla prawdziwy wiek.
Zadałeś pytanie, czy kupić tego laptopa, większość odpowiedziała, że nie a Ty dalej swoje? Zrób co chcesz, ale żebyś potem nie żałował... Właściwie to po co się nas pytałeś skoro tak się na niego napaliłeś, że nawet za 200zł więcej byś go kupił...
jeśli to toshiba c660 to dysk chyba 250GB nie 320 a cena nie 1300 tylko 1199, procek celerona i karta GMA ale reszta parametrów i matryca dobra, za tą cenę ;->
na allegro carrefour sprzedawał go niedawno za 1599 i ludzie upowali , za 1199 kupią tym bardziej
Nie rozumiem. Po uja sie pytasz, skoro i tak chcesz go kupic? W sklepach typu Carrefour nie warto kupowac komputerow czy jakiejkolwiek innej elektroniki, tylko lepiej pojsc do np. Komputronika czy jakiegos innego RTVeuroAGD.
pewnie, lepiej kupować w dobrych sklepach i niech chlopak idzie np. do komputrona, ale tam najtańsza jeszcze sprzedawana toshiba z taniej serii 660 kosztuje 1300 za model 12v (bardzo podobny do tego z carrefoura, na trochę lepszym procku P6100) i NIE MA SYSTEMU
więc jak dajecie rady popatrzcie dobrze na sprzęt i cenę a nie idąc na łatwiznę , tylko na sklep
ward--> pewnie, ze trzeba patrzec na parametry itd itp... tylko zwroc uwage, ze zalozyciel watku, nawet nie orientowal sie nawet typem procesora jaki w nim jest...
zadal pytanie, ludzie chcieli wiecej z niego wyciagnac, on nie wiedzial, wiec mu na wszelki wypadek mowia, zeby nie bral... normalna kolej rzeczy. za malo informacji jest, zeby dalo sie mu doradzic.
[16]Ward
skoro komputer ma byc uzywany do przegladania internetu, to moze sobie sciagnac darmowego Linuksa. Przeciez napisal, ze do grania ma stacjonarnego PC-ta.
Miczkus - pewnie, zamiast kupić laptopa z systemem , można wydać więcej i kupić podobnego bez systemu, zainstalować linuksa i przeglądać na nim internet itd
tylko po co zielony w temacie Noru13 ma sobie komplikować życie?
[!] Pamiętaj nigdy nie kupuj komputerów w tego typu sklepach!
Ale "specjaliści".
Jaki to by nie był procesor, to dwa rdzenie (nawet Celeron Dual Core), 2 GB RAMu i system za 1200 zł to jest okazja. O ile nie jest to jakiś Acer /Packard Bell oczywiście.
A dlaczego nie kupować w markecie? Ja swoją Toshibę kupiłem w markecie - w swojej cenie była najlepsza. Za IDENTYCZNĄ w sklepie internetowym/na Allegro musiałbym zapłacić 200 zł więcej, więc kupiłem w Tesco. Patrzy się na parametry , nie na sklep. Pare razy w Media Markcie były Asusy EEE PC za 999 - identyczne parametrami w sklepach internetowych kosztowały 1100-1300 zł.
Trochę rozsądku. W markecie nie kupuje się STACJONARKI - laptopy i tak są składane przez producenta, więc co za różnica, czy kupisz pudełko w Carrfourze czy w "sklepie komputerowym"?
AloneInTheDark --> A co złego w Acerach i Packard Bellach?
Pytam, bo mam acera od 4 lat i śmiga aż miło... ale że stary jest, to planowałem zmienić go na właśnie Packard Bella ^_^...
Dzięki za odpowiedzi ;p raczej kupie , za godzine jade do sklepu
akhkharu
Pomijając tandetne wykonanie Acerów nawet z wyższej półki (w porównaniu do Apple/Della/Sony) ja trafiłem na model bardzo awaryjny. Amatorski serwis typu "orżnij klienta jak najbardziej i próbuj wszystko zwalić na "złe użytkowanie"" - po 3 wizytach w serwisie miałem dosyć zarówno serwisantów, jak i owego laptopa. Dell np. (to marka droższa sporo, fakt) zupełnie inaczej traktuje swoich klientów - w Acerze potrafią Ci nawet próbować wmówić, że awaria płyty głównej to "wina złego użytkowania"..
Packard Bell - egzotyczna marka na PL warunki - spróbuj znaleźć do nich baterie, klawiatury, touchpady itp - mission niemal impossible. Dodatkowo - jakiś czas temu przejął ich Acer i jakość ich wyrobów (wcześniej była całkiem niezła..) spadła dramatycznie - Packard Bell z marki lepszej od Acera stał się budżetową marką budżetowego przecież Acera.
Poza tym - jedyną zaletą Acerów jest współczynnik "ilość fps w grach/cena". Acery nadają się dla ludzi, dla których laptop jest zabawką/mniejszą od stacjonarki maszyną do grania - jeśli używa się laptopa do pracy/nauki itp. to polecam inne marki - ja przez miesiąc nie mogłem robić projektu z CADzie, bo mój laptop akurat się zepsuł, a serwisowi Acera się nie spieszyło.
AloneInTheDark - ''ja trafiłem na model bardzo awaryjny'' - a ja na kilka niezłych i b.dobrych a nierogich modeli, za to na awaryjne delle itp.
mam krytykować markę bo widziałem jak ''zdolny'' potrafi być użytkownik?
a walcząc z jednym ''przesądem'' nie przywołuj następnego i to na jednym przykładzie, bo taka krytyka acera to jak nazywanie samsunga szajsungiem wiele lat temu albo marudzenie na lg - nawet dzisiaj, bo ktoś nie potrafi przykręcić kilku śrubek w mocowaniu podstawy i przestrzega świat cały by tego nie kupować ;->