Pytam się z c ciekawości
czy powiedzmy 1 osoba grająca na gorszym kompie i mająca ping 60
gra z osobą co ma ten sam skill Tylko że ma kompa o klasę wyżej np o 2k droższego i ping 55
to 1 osoba ma szanse wygrać ?
5 pingu nie zrobi praktycznie żadnej różnicy ale większe wartości np 20-25 różnicy mogą być zauważalne o setne sekundy. Ping zależy od internetu a nie od komputera :)
Zależy o jaki typ rozgrywki sie rozchodzi. Jeśli FPP, to im mniej fps tym gorzej dla gracza.
Natomiast różnica pingu w granicach 5-10ms akurat nie zrobi większej różnicy.
3 ja się pytam z ciekawości i że obie osoby mają ten sam skill
bo ktoś mi pierd.... że lepszy Pc daję przewagę
Jeśli pierwsza osoba ledwo otrzymuje 25-30 klatek a druga ponad 60 to pewnie trochę to zmieni jeśli chodzi o FPS'y.
Różnica pingu 5 ms to nic, dopiero 20-50 ms różnicy będzie dawało przewagę.
Mając lepszy komputer będziesz miał lepsze warunki, ale nie lepszego skilla. Można powiedzieć, że łatwiej(z większą przyjemnością) będzie Ci grało/rozwijało umiejętności w danej grze. (co nie oznacza, że ktoś z gorszym sprzętem nie może Cię pokonać)
Daje przewagę, może nie sporą, ale daje. Mniejszy ping to zawsze mniejsze opóźnienie, wyższy fps, choć niezauważalny już dla człowieka, to nadal zwiększa "płynność", a przy hardkorowym maksymalizowaniu potencjału, to też się liczy, a w niektórych grach(choć nie wiem czy nadal) daje konkretne profity, np. możliwość przeskoczenia przez coś, gdzie normalnie nie można.
lepszy ping i mocny sprzęt może dac przewagę ale przede wszystkim trzeba umieć grać w fps ach liczy się jeszcze odświezanie monitora