Jestem posiadaczem galaxy s 3 i kilku padow od xbox i bardzo denerwuje mnie gta na smartphonie . Proszę by ktoś mi wyjśnił jak polOczyc te dwie rzeczy. Interesuje mnie też ile kosztuje gameklip wraz z kosztami przesyłki do polski.
Bezprzewodowego bezpośrednio nie. Przewodowy podobno czasami działa. Jest spora szansa, że będzie działał bezprzewodowy pad z PS3 za to.
Kompatybilność sprawdzić można na przykład tym programem (root wymagany):
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dancingpixelstudios.sixaxiscompatibilitychecker
Bezpośrednio nie da się połączyć, gdyż telefony posiadają co najwyżej WIFI i BlueTooth, a bezprzewodowe pady od X360 działają co prawda na podobnych częstotliwościach, ale na własnym protokole.
Co innego, gdybyś chciał podłączyć pad od PS3, albo WiiRemote. Urządzenia te pracują poprzez BlueTooth i przy pomocy odpowiedniego oprogramowania telefon jest w stanie współpracować z nimi w jakimś zakresie.
Ze wsparciem gier to już będzie różnie. Najłatwiej chyba będzie znaleźć aplikacje, która przypisze przyciskom pada jakieś klawisze z klawiatury, bo wiele gier obsługuje klawiaturki wbudowane, czy te na BT w jakiejś formie.
Zapewne będą też gry z dedykowaną współpracą dla pada od PS3 lub WiiRemote, ale to o to już mnie nie pytaj, bo ja to z obozu nadgryzionego jabłka:)