http://www.cinema-city.pl/4dx-info
Od wczoraj można oglądać szybkich i wściekłych na ruszających się fotelach i z podmuchami wiatru XD Byłem na 10 minutowym filmie przyrodniczym ale cały film? Ciekawy jestem chociaż cena za bilet 46 zł :/
Szybcy i wściekli 6 czyli komercja pełną gębą.
Już niedługo "Szybcy i Wściekli" 20 wjadą do Twojego domu w 8D !
Nic mnie bardziej nie wku*wia od filmu który można obejrzeć tylko i wyłącznie w 3d...
Ciekawe, czy przy scenach z dużą ilością trupów (najlepiej kilkudniowych) będą latać pawie po sali.
w kinie 3d było meczące ale w domu to co innego naprawde super oglądalo sie ostatnio jurajski park w 3d w tv jest lepsza jakosc niz w kinie :)
I ja nie lubie 3D, choc to zalezy od filmu. Faktem jest, ze 3D robi sie coraz lepsze i na takim na przyklad Życiu Pi oglądało się to bardzo atrakcyjnie (ale to był film robiony zdaje sie specjalnie pod tę technikę i to czuć)
Życie Pi w 3D w domowym zaciszu to prawdziwa uczta dla oka, z kolei na takim IM3 w 3D ledwo w kinie wysiedziałem
Chyba niekoniecznie sam film musi być w 3D, wg repertuaru cinema city, jak wybierzemy sobie szybkich i wściekłych 6 oraz kino Warszawa Arkadia (4DX) to jest napisana wersja filmu - 2D napisy, 4DX.
Więc wychodzi na to, że FF 6 jest w 2D.
@up spójrz w link z pierwszego posta - ruchome fotele, podmuchy, krople wody, zapachy spod pachy i inne takie
4D? O ile sie nie myle, to powinien byc czwarty wymiar, wiec jak mozna takie cos nazwac nowym wymiarem, dodajac jakies smrody i ruchome fotele? Ktos tutaj nie odrobil zadania domowego?
Po za tym, gdzies slyszalem, ze czwarty wymiar, to wymiar dzwieku - wiec sam nie wiem jak to mogloby wygladac.
Niestety, społeczeństwo jest stale ogłupiane i będzie coraz głupsze. Nawet filmy 3D nie mają nic wspólnego z trzecim wymiarem, bo taki obraz uzupełniony jest tylko głębią ostrości, nieprzyjemną dla (mojego)oka zresztą.
http://pl.wikipedia.org/wiki/G%C5%82%C4%99bia_ostro%C5%9Bci
to tak apropo głębi ostrości, która nijak się ma do głębi postrzeganej w filmach 3D gdzie każdy plan jest tak samo ostry