Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Czy 200 MB wystarczy na miesiac ?

26.07.2013 02:49
zloteuszy
1
zloteuszy
51
Generał
Image

Czy 200 MB wystarczy na miesiac ?

Zastanawiam sie nad zmiana sieci telefonicznej. Poki co place 40 za unlimited i mam wszystko gdzies. jednak od jakiegos czasu mam klopot z rozmowa z moja luba. Okazalo sie, ze akurat tam gdzie pracuje w naszej sieci zasieg jest zbyt slaby zeby nie brac pod uwage zmieny sieci.
Znalazlem ( lecz jeszcze poszukam ) alternatywe. Zasieg jest bardzo dobry, unlimited wszystko z wyjatkiem web, ktory jest ograniczony do 200MB w cenie 40 czyli tej samej co teraz palce.
Oczywiscie sa wieksze bo za 55 jest 2GB.

Nigdy nie bawilem sie w liczenie MB na miesiac i nie wiem jak te 200MB by sie mialo do mojego uzywania netu. Najczescie to korzystam z wifi domu a poza to tylko czasami z mapy czy pogody czy wiadomosci pare minut dziennie w sumie ( jesli musze) a jak mi sie nudzi to robie rozne rzeczy z czego moglbym zrezygnowac dla zachowania MB.

Czy te 200MB starczyloby mi spokojnie na miesiac ? I jak ma sie screenshot do uzywania netu? Bo jakos nie moge uwierzyc, ze w 7 dni narobilem 209MB. S Suggest wlaczylem po raz pierwszy 2 dni temu zobaczyc co to wogole jest i jest na 3cim miejscu najbardziej uzywanej aplikacji ?

26.07.2013 02:58
Jim Raynor
2
odpowiedz
Jim Raynor
94
cookie monster

Mi potrafiło zeżreć jakieś 300mb (taki miałem wykupiony pakiet) w najdłużej 10 dni i to przy korzystaniu z facebooka i internetu (zero nawigacji i youtube). Według mnie jest to dość mało prawdopodobne, by 200mb wystarczyło do czegoś poza pogodą i wiadomościami na miesiąc, bo nie ma siły byś mimo wszystko - mając w smartfonie taką możliwość - ograniczył się tylko do tego.
2GB internetu to naprawdę zbawienna ilość, mi wystarcza nawet do swobodnego korzystania z YouTube i aktualizowania aplikacji i zerowego myślenia "gdzie by się tu do wifi podłączyć".

26.07.2013 08:43
zmudix
3
odpowiedz
zmudix
157
Professor Fate

Bierz 2GB, 200MB to jakaś kpina i nie rozumiem, dla kogo są kierowane takie oferty. :)

26.07.2013 08:50
4
odpowiedz
zanonimizowany768165
119
Legend

Jak chcesz się nabawić nerwicy lub paranoi to tyci pakiet ci to umożliwi.

26.07.2013 12:32
zloteuszy
5
odpowiedz
zloteuszy
51
Generał

Znalazlem cos lepszego. Juz unlimited i mniejwiecej w tej samej cenie. Tylko ciekaw czy maja lepszy zasieg. Jak sprawdzalem to niby tak.

http://goo.gl/OJxDNu
http://goo.gl/HlCihe

I nie wiem ktorego wybrac z tych 2

26.07.2013 12:52
6
odpowiedz
Cviatcuss
33
Pretorianin

Jak miałem 500 MB to mi starczało, ale na styk.

Teraz mam 2,5 GB miesięcznie i polecam duże pakiety - niesamowity komfort.

26.07.2013 13:00
wysiak
7
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Zalezy do czego sie komorki uzywa - kiedy uzywalem jej do udostepniania netu dla laptopa w biurze, to spokojnie przekraczalem 1GB w miesiacu, ale kiedy tego nie robilem (komorka tylko sobie sprawdzala maile i sciagala updaty aplikacji, a w domu przypinala sie do wifi), to - z tego co powiedzieli mi w O2 - moje srednie zuzycie wynosilo cos kolo 110MB.

26.07.2013 13:22
yasiu
8
odpowiedz
yasiu
199
Legend

Ano, ja mam od jakiegoś czasu 500mb i spokojnie mi wystarcza - używam 250-300, ale ja sporo gówienek oglądam w necie i dużo korzystam z fb/instagrama. Za to na wyjeździe, kiedy udostępniam net z telefonu do laptopa, po trzech dniach kończy mi się 1gb :D

26.07.2013 13:28
zloteuszy
9
odpowiedz
zloteuszy
51
Generał

No to 200 mogloby mi starczyc ale bym musial uwazac I myslec o tym czego oczywiscie nie chce bo juz sie przyzwyczailem do unlimited.
W takim razie bede musial wybrac miedzy straight talk a ptel. Nie wiem jeszcze na jakiej zasadzie dzial straight talk ze jedzie na 3 sieciach. Mam nadzieje ze w danym miejscu wybiera najlepszy zasieg ale to chyba nie tak. Nie wiem

26.07.2013 14:47
pecet007
10
odpowiedz
pecet007
178
~

jak miałem abonament z pakietem 500 mb to zużywałem z 50 mb miesięcznie, teraz mam kartę i zaoszczędziłem, wszystko zależy od tego do czego tego pakietu będziesz używał ;)

Forum: Czy 200 MB wystarczy na miesiac ?