Witam !
Mam pytanko odnośnie tych kart dźwiękowych. czy Czy jakość dźwięki będzie słyszalna przy zmianie kart dźwiękowej z Creative SoundBlaster Audigy SE na Asus Xonar DX przy korzystaniu z słuchawek Plantronics GameCom 377 ? Proszę o opinie i komentarze.
Pozdrawiam.
A skad ja mam wiedziec jaki Ty masz sluch Kolego? Moze masz sluch abolutny, a moze znajomi wolaja na Ciebie Mono? Dwoch uslyszy, trzech nie uslyszy...
Paniesmoku z tego co mi znajomi mówią to mam nawet bardzo dobry słuch i "wyłapują" moje uszy dźwięki w przestrzeni :)
Mateusz16b - wybacz ironie. Chodzilo mi o to ze sluch kazdego z nas dziala inaczej i nikt nie powie Ci jednoznacznie czy roznice uslyszysz czy nie - BO NIE JEST TOBA. Jedyna opcja (niestety ) to osobiscie sprawdzic roznice na obu zrodlach dzwieku - innej obiektywnej opcji nie ma. Obie te karty to porzadne sprzety - sluchawek nie znam. Moze byc ze zauwazysz roznice, ale moga byc one "kosmetyczne". A moze nie zauwazysz. Niestety. Jezeli przesiadal bys sie ze sluchawek "ulicznych dokanalowych " na np. Senchaizery HD-600 w ciemno powiedzialbym Ci ze uslyszysz roznice. A tu sie tak niestety nie da.
[4] byl swego czasu w Lodzi ( bo juz raczej nie gra ) zaje****ty DJ - rowniez wolali go Mono. Skubaniec slyszal dobrze tylko na 1 strone co nie powstrzymywalo go przed wykrecaniem setow ktore wylewaly ze mnie litry potu.
PanSmok ---> Tylko trochę te słuchawki drogie :)
Co do karty może faktycznie nie warto wydawać tych pieniędzy na nową kartę skoro aktualna działa ok. A jeżeli chodzi o słuchawki to polecacie jakieś inne niż te Senchaizery HD-600.
Pozdrawiam.
Senchaizery to byl tylko przyklad. Jest duzo innych sluchawek lepszych i gorszych, drozszych i tanszych. Podalem akurat ten przyklad z "pchelkami" zeby byl jak najwiekszy kontrast. Do kompa ( a szczegolnie do grania na kompie ) 600'tek bym nie polecal - to sa sluchawki fajne do odsluchu, do studia nagraniowego, ewentualnie dla tzw "melomanow". Drogie sa - owszem - ale dla audiofili to i tak niska ( i tania )polka. Co do sluchawek do kompa to sie nie wypowiadam - bylo na ten temat sporo watkow - radze przejrzec forum. Z Senkow - na pewno 201'ki ( tanie i dobre ), sporo slyszalem o kOSS'ach, AKG, Creativach Auralach itd itp. Najprosciej byloby isc do jakiegos sklepu gdzie maja duzy wybor ( Media Market , Euro AGD, Saturn na przyklad ) i przesluchac sobie pare modeli zeby miec mozliwosc porowania. Tak ja monitor kupuje sie na swoje oko tak sluchawki kupuje sie na swoje ucho. Ja osobiscie siedze teraz na Siberia SteelSeries V2 ( wg niektorych duzo przeszacowane jak na swoje mozliwosci - czytaj za drogie ), ale kupilem je za psie pieniadze, naprawilem i jestem z nich cholernie zadowolony. Graja calkiem przyzwoicie - mnie nic wiecej do kompa nie trzeba.
PanSmok --> Niektore 'przenosne' dokanalowki jakoscia dzwieku masakruja takie HD600 (ale i kosztuja swoje), a dwa - 'pchelki' to nie dokanalowki.
wysiak - z czysta przjemnoscia chcialbym takie sluchawki "uslyszec". Ja osobiscie jestem za szkoly "duza mambrana - duza frajda". Aczkolwiek nie twierdze ze tak byc nie moze. Chociaz 600'tki to wg mnie na tyle dobra srednia polka ze watpie aby cos moglo je "zmasakrowac". Byc lepsze - owszem, ale masakra - to masakra.
PanSmok --> Sporo normalnych trojdroznych aperturowych IEMow (typu Shure 530/535, Westone UM3X), nie wspominajac o custom-fitach. HD600 kiedys mialem, dostalem w rozliczeniu za Yamahy YH1000 - polezaly u mnie pare miesiecy, i poszly 'do ludzi', zwyczajnie nie bylo w nich nic, co sprawialoby, bym chcial ich sluchac, graja rowno i poprawnie, i wlasciwie to wszystko, co moge o nich powiedziec. Duzo ludzi je ceni wlasnie za te rowne odwzorowanie pasma, ale imho brakuje im szybkosci i energii, graja zwyczajnie niemrawo i z marnym wypelnieniem basu (nawet z dobrego wzmacniacza, dodam, zeby nie bylo - bardziej podobaly mi sie np HD650, przynajmniej do co zywszej muzyki). Zdecydowanie nie sa to zle sluchawki, ale po prostu jest sporo lepszych.
wysiak - absolutnie nie neguje - po prostu nie mialem przyjemnosci posluchac innych. 650'tki - faktycznie fajne sluchawki - ale wlasnie one wydaly mi sie bardziej "analityczne" w stosunku do 600'tek.