Czy te słuchawki nadają sie do słychania muzyki , czy tylko do gier ?
[2] Zależy mi na w miarę dobrym mikrofonie ...
Szczerze? Ani do tego, ani do tego. W tej cenie jest sporo lepszych słuchawek, choćby Sennki HD 201/202
A czym się różnią te nadające się do ier i te do muzyki? Z czego w ogóle ten podiał wynika i na czym polega?
Sluchawki normalne - do muzyki - nadaja sie tez do gier, a te "do gier" czesto sa zbyt dziadowskie do muzyki.
A i cena tak do 100-120 zł . Żeby po prostu miały dobrą jakosc dźwięku
Jednak chyba wezme te Fatality ...
Mi się dobrze słucha na nich muzyki. Ale nie jestem jakoś wybredny.
Mają wadę taką, że mocno uciskają i po pół godziny masz ochotę zdjąć je i wyrzucić w kąt.
posiadam te słuchawki już od ponad 2 lat ... standardowo słuchawki wytrzymywały 2-3 miesiące ...
Creativ'y momentami przerywają po tym czasie eksploatacji, jednak ... w niczym nie mogę im zarzucić ...
elegancka sprzączka przy przewodzie, który jest długości 3-4 m ..
odłączany mikrofon, regulacja wysokości, dobre przyleganie do uszu (ten atrybut wiąże się jednak przy dłuższym użytkowaniu z bólem głowy )
efekty dźwiękowe na słuchawkach są nieporównywalne do tańszego sprzętu
Polecam firmę Sennheiser, mam tejże firmy słuchawki niby do gier (co prawda koztowały 3 lata temu chyba z 600zł) i po prostu są zajebiste ;). Mam też zwykłe małe słuchawki do iPoda tej firmy i naprawdę chyba nigdy więcej nie wymienię słuchawek na inną firmę.
Mam juz dlugi czas i jestem bardzo zadowolony. Swietnie spisuja sie do grania i gadki na ventrillo jak i do sluchania muzyki. Osobiscie przesiadajac sie na nie z jakichs tandet za 20zl poczulem spora roznice, takze z czystym sumieniem polecam.
Korzystałem jakis czas temu z modelu hs-900, różnią się od modelu fatality tym, iż nie można odłączyć mikrofonu od słuchawek, reszta ta sama.
Kilka zauważonych +/- cech:
- tak jak ktoś zauważył, mocno uciskają, boli po tym głowa przy dłuższym użytkowaniu,
- nie zakrywają całego ucha (jak dla mnie to minus)
- rewelacyjny mikrofon (mega czuły, czysty dzwięk)
- ogólna dobra jakość dzwięku w słuchawkach.