Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Coś blokuje VAC na twoim komputerze

10.06.2015 22:56
Tomekzi
1
Tomekzi
63
Gedo Mazo
Image

Coś blokuje VAC na twoim komputerze

Tydzień temu dostałem ten komunikat chyba pierwszy raz, od tego czasu pojawił się 5 razy w ciągu grania turniejów i spowodował, że dostałem kare za opuszczenie meczu, w ostateczności na okres jednego tygodnia... Próbowałem przeinstalować cs'a, ale to nie pomogło, błąd wyskakiwał także, gdy robiłem misje z nowej operacji, z tego co wiem to nie tylko ja miałem ten problem, ma ktoś może dobry sposób jak temu zaradzić. Wie ktoś z czego wynika ten błąd>?

10.06.2015 23:01
kluha666
2
odpowiedz
kluha666
176
Maxwell Silver Hammer

Potrafisz czytac? Problemem nie jest sama gra tylko syf jaki masz na kompie. Pewnie masz zainstalowany jakis program, ktory steam rozpoznaje jako hack.

10.06.2015 23:04
Kamikaze_man
3
odpowiedz
Kamikaze_man
115
Korwin zjedz mielone

Wyszukałem Twój problem w google, jest napisane, by wpisać w linię komend to:

bcdedit.exe /deletevalue nx

Jeśli nie wiesz jak to zrobić, wejdz w menedzer zadan, kliknij "nowe zadanie" w prawym dolnym rogu i wpisz "cmd". Zobacz jeszcze to: https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=2117-ILZV-2837

10.06.2015 23:05
Tomekzi
4
odpowiedz
Tomekzi
63
Gedo Mazo

Tylko jak to rozwiązać przez ponad 1000h gry nie miałem nic takiego :|
Status VAC w dobrym stanie

10.06.2015 23:06
5
odpowiedz
zanonimizowany740676
69
Legend

Miałem to samo parę dni temu, sposób na fixa jest bardzo prosty. Odpal Start -> Programy -> Akcesoria -> cmd (trzeba otworzyć konsolę), następnie wpisujesz: "C:\Program Files (x86)\Steam\bin\SteamService.exe" /repair, oczywiście zależy jaki masz system i tam gdzie masz Steama, po prostu musisz znaleźć pliczek SteamService.exe a następnie obok niego /repair. Wyłączasz Steama, włączasz i wszystko będzie działać.

To znalazlem.

11.06.2015 01:01
6
odpowiedz
Nimreh
106
nobody

Ja już parę razy zetknąłem się z tym problemem. Pamiętam, że kiedyś pomogło mi dopiero zweryfikowanie plików cache w opcjach gry, bo metody podane przez steam support niestety nie działały. Za to jakieś parę dni temu wystarczył zwykły restart komputera i wszystko wróciło do normy, więc tak naprawdę nie ma chyba jakiejś uniwersalnej metody na poradzenie sobie z tym błędem.

11.06.2015 07:21
7
odpowiedz
zanonimizowany1074579
2
Pretorianin

Ja miałem coś podobnego, że w CS'ie nie wyszukiwało mi gier turniejowych, uproszczonych etc, dopiero uruchomienie steama jako administrator i sprawdzenie plików plus repair pomogły może autorowi też pomoże w jego błędzie.

Forum: Coś blokuje VAC na twoim komputerze