Tydzień temu w Krk zauważyłem w paru spożywczakach colę wiśniową. Myślałem: "o, trzeba zapisać sobie ten sklep", a tu w rodzinnym mieście też widzę ją wszędzie. Dziś wchodzę do sklepu, a tu jest też waniliowa! W standardowej cenie i z etykietą po polsku (nie przyklejana biała "nalepka")
Też to zauważyliście? Czy to znaczy, że waniliowa i wiśniowa cola zawitała do nas na dobre i będzie można ją "wszędzie" kupić?
Ostatnio miałem okazję pić wiśniową cole, która nie była cherry coke, co więcej nie był to import, ale dystrybucja na Polskę przez HBC Polska. Smakowało podobnie, smak był może lekko łagodniejszy.
I się zacznie...
'bo u mnie w sklepie przy granicy jest od 89 roku to w całym kraju jest, przestańcie gadać głupoty!'
Cherry Coke jest w Polsce dostępna od lat i to bez większego problemu, ale Coca-Cola Cherry nie. Piłem CCC na Zachodzie i smakowała okropnie, mam nadzieję, że po zmianie nazwy smak się nie zmieni, bo to jedyna cola, którą od czasu do czasu pije i mi smakuje :)
http://wygrywamzanoreksja.pl/porownania/coca-cola-cherry-vs-cherry-coke/
Tu jest porównanie Cherry Coke z CCC - ciekawe, czy ta pierwsza zniknie z rynku, jeśli rzeczywiście wprowadzają "zachodnie" smaki u nas w obieg. A jeśli widzę CCC w paru spożywczakach w Krk, a dodatkowo w mojej oddalonej od niego o 50 km wsi, to coś jest na rzeczy :P
I jeszcze ta waniliowa... oby tak zostało! ;p Dystrybucja HBC Polska.
No ale waniliowa jest IMO ok. Ponieważ jestem ślepy, to widziałem ją tylko w jednym sklepie (import z Niemiec).
Napoje gazowane mnie nieszczególnie obchodzą. Dużo bardziej ucieszyłbym się gdyby w końcu trafiły do nas wszystkie smaki M&M's.
[5]
"U nas" znaczy w Polsce, produkowaną w Polsce, sprzedawaną w opakowaniach z polskimi napisami. Nie wierzę, że Kraków jest aż tak upośledzony względem stolicy, by tam tego nie mieli.
Nie wierzę, że Kraków jest aż tak upośledzony względem stolicy, by tam tego nie mieli.
Było dostępne, ale sprowadzane, w sklepach typu "Kuchnie Świata" i to po chorych cenach, a nie w każdych pierwszych-lepszych delikatesach i to po cenie standardowej coca-coli. A w małych miasteczkach w ogóle tego nie widziałem, a tu teraz dziwnym zrządzeniem losu się pojawia.
Waniliowa do dostania w różnego rodzaju delikatesach i bodajże PiP, ale narzut jest tak złodziejski, że kupowanie jej w naszym kraju po prostu się nie opłaca :>
I tak zaden napoj nie ma startu to mauntain dew voltage.
Waniliowa w Piotrze i Pawle jest. Bodaj 7 zł z groszami za 0.5 :p
Waniliowa to gowno , smakuje jak cola z Plusa za 60 groszy co byla...wiecej tego shitu nie wypije
Waniliowa w Piotrze i Pawle jest. Bodaj 7 zł z groszami za 0.5 :p
Ja dziś w żabce widziałem 1l za ~3 zł
My tu pitu-pitu, a pytanie zasadnicze brzmi: czy ktoś z Was pił Nuka-Colę?;-)
[17] To chyba jakaś cola made by żabka
[18] pilem kole teczowa, chyba to samo cnie?
taki slaby suchar, kola teczowa to byl taki wyrob 2l za 80gr to cholera wie co tam bylo :P
btw. to nawet to wygooglalem to faktycznie ktos kupil ta marke i sprzedaje w niemczech, nawet stawka nie taka zla
znajac zycie pewnie smakuje jak kolowy sikacz pokroju hoopa aktualnego
@Darth Father
Nie kumam...
"taki slaby suchar, kola teczowa to byl taki wyrob 2l za 80gr to cholera wie co tam bylo :P"
Nie zajarzyłem, bo nie znałem tego trunku:-) Może klepie jak Jabłonowo 23?;-)
"btw. to nawet to wygooglalem to faktycznie ktos kupil ta marke i sprzedaje w niemczech, nawet stawka nie taka zla
znajac zycie pewnie smakuje jak kolowy sikacz pokroju hoopa aktualnego"
Bardzo prawdopodobne, że ambrozją to nie jest:-) Człowiek mógłby chociaż trochę fosforyzować po wypiciu;-) Pewnie to zrobione bardziej pod kolekcjonerów jest...
[17] To chyba jakaś cola made by żabka
Czy Ty umiesz czytać? Oryginalna, taka ->
Wiśniowa w puszkach w poznańskim Tesco. Ja niestety preferuję waniliową, a tej nie mogłem znaleźć ;(
Co do Cherry Cola to ponoć jakiś jej składnik jest zakazany w innych krajach, dlatego tam mają Coca Cola Cherry.
Niedawno będąc w Tesco widziałem w zielonej puszcze Coca Cola Life, jeśli kogoś interesuje to.
Czy Ty umiesz czytać?
Cuchniesz :)