Nosz kurde.. Od ponad tygodnia filmy w 720(!) się wolno buforują i co jakiś czas przycinają.
Jak się tego pozbyć?
Flash Player najnowszy, Mozilla.
To samo. Filmy ładują się wolno, a niekiedy w ogóle nie odpowiadają.
Google Chrome, wszystko ładnie śmiga.
Pewnie masz cos ala livestream, oszczedzaja na transferze zeby ludzie sciagali na biezaco zamiast sciagac 10 filmow naraz na poczekaniu a potem polowe zamknac przed obejrzeniem.
CoP - literówka Ci się wkradła :)
Nie wiem o co chodzi, ale to nie zmienia faktu, że takie problemy działają na nerwy -,-
Jak mam prosciej napisac, po prostu czasami youtube daje sciaganie tylko na biezaco zamiast na zapas caly film, dziala to jak livestream, co tu jeszcze wyjasnic.
Wina zapewne leży po stronie twojego dostawcy internetu. U mnie 95% filmów działa na bieżąco.
Był ten temat niedawno tutaj na forum poruszany, jeden użytkownik napisał, że może to być wina dostawcy internetu, który obcina transfer na m. in. youtube czyli stronach, które pobierają spore ilości danych. Mam neostradę i faktycznie od jakiegoś czasu filmiki potrafią ładować się tragicznie, od zawsze nawet 720p rzadko kiedy szło płynnie (internet wystarczająco szybki), ale ostatnio zdarza się, że nawet żałosne 360p czy 240p ładuje się wolno :|
[7]
I co jestes jedyny, przeciez nie korzystasz sam z youtube. MI raz sie zaladuje cale, raz musze czekac na bufor wraz z postepem chociaz czesciej ta druga opcja.
Mam spadek fpsów podczas oglądania nawet wtedy, jak film jest całkowicie zbuforowany. Co jakiś czas występują "lagi".
Mój dostawca internetu, to Netia. Nigdy nie miałem takich problemów.
[Ed.]
Dodam jeszcze, że kiedy włączę 720p, to żeby aktywować tą rozdzielczość muszę przewinąć filmy. Przecież zawsze samo wskakiwało, a teraz? Coraz gorzej :|
Child of Pain [ gry online level: 79 - Generał ]
Jak mam prosciej napisac, po prostu czasami youtube daje sciaganie tylko na biezaco zamiast na zapas caly film, dziala to jak livestream, co tu jeszcze wyjasnic.
pol biedy jakby ten 'livestream' byz rzeczywiscie live, a nie, ze cholerny glupi filmik w 420p mi sie zatrzymuje po 3 sekundach, bo youtube leci w przyslowiowego chu**
[12]
No i co zrobisz. To inne stronki dzialaja w porzadku wiec to nie powinien byc problem z flashem ogolnie, cos z netem albo od strony youtube.
Ja mam to samo, nie moge przełaczyć na 720 bez przewinięcia filmu, ciężko się ładuje itp. W dodatku od kiedy na playliscie nie można miec więcej niż 200 filmów?
Mi też ostatnio zamula całe youtube. Czasem też zawiesi się Flash jeśli otworzę zbyt dużo zakładek. Przeinstalowywałem flasha ale to nic nie dało.
To samo, ale już problem zaczął się już dawno dosyć.
Zresztą sam założyłem podobny wątek jakiś czas temu. https://www.gry-online.pl/forum/cos-sie-dzieje-niedobrego-z-yt/z1c1d40e
No jakiś czas temu się zaczał. Ktoś odpowie mi na pytanie od kiedy można mieć tylko 200 filmów na playliscie?
EspenLund - dokładnie Ci nie powiem, ale znalazłem wątek na GOLu, który po części opisuje ten problem. https://www.gry-online.pl/forum/ograniczenie-playlisty-youtube/z7ba2e7f Wątek założony prawie rok temu, więc już jakiś czas jest to ograniczenie.
Mam to samo. Od jakiegoś czasu jest jedna, wielka tragedia.
U mnie też mordęga z tym youtubem od kilku dni. Co chwilę przycina niezależnie od jakości.
Inne serwisy z filmami działają normalnie.
mnie również szlag trafiał, ale nei poddałem się i próbowałem, aż udało się znaleźć rozwiązanie
pomogło skorzystanie z proxy (korzystam z nesotrady) - niestety w grę wchodzi tylko płatne - (prędkość) , ale za to 1080p działa pięknie
nie wiem, czy to dlatego, że serwery YT widzą mój komp jako podłączony do sieci w UK, czy zjakiegoś innnego powodu, ale to działa...
w sumie nie podejrzewam providera naszego - bardziej YT -> większy, bardziej zyskowny rynek - pierwszeństwo w transferze...
może to i głupie, ale ma ktoś jakieś lepsze wytłumaczenie? Chętnie poczytam :)
[18]
No właśnie ja też miałem na playliście więcej niż 200 teledysków, a tu po pewnej przerwie od słuchania z youtube próbuje coś dodać do playlisty a tu zonk. W dodatku dużo utworów mi zniknęło :/.
Co za niespodzianka, po tygodniu używania Opery to odtwarzania YT nagle, ni stąd ni zowąd, przestało mi odtwarzać filmy YT na niej.
Za to FF się trochę polepszył ale też miewa głupawki.
To jakieś szaleństwo poza pojmowaniem ludzi spoza informatycznego grona...
Żeby nie zakładać kolejnego tematu napisze tutaj.
Czy też macie problem z odtworzeniem tego filmu?
http://www.youtube.com/watch?v=wloUqE2Mu8c
Od rana wyskakuje mi błąd, czasami film się włączy ale po 10 sekundach download zamiera i nici z oglądania.
Chciałbym wiedzieć czy tylko ja mam z nim problem.
[24] Mi pasek buforowania zapierdziela aż miło.
Co z tym jutubem się porobiło. Dawniej mogłem zostawić filmik w 480p pójść na herbatkę i cały się załadwoał w ładnej jakości. Teraz nie dosyć, że niechce się ładować, to samo cholerstwo mi przełącza non stop na 240p. Rozumiem, że mam wolne łącze, no ale jak wybieram te cholerne 360/480p to chcę to mieć. Co to za komuna żeby same jakości się przestawiały... Syf się porobił straszny z tym, nie mkówiąc o syfnym wyglądzie gdzie za pare dni jeszze bardziej usyfi się wygląd kanałów.
Wismerin - mi nie działa. Tak samo jak wiele innych filmów, chociaż są też takie, które buforują się normalnie i bez problemu działają.
Up
Też mam coraz większe problemy, w co najmniej połowie filmów pojawia się: "Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później".
Już powoli zaczyna mnie to wpieniać.
up
to samo u mnie, ŻADNEGO nowego filmu niemogę odpalić, wszystko jest czarne.... I to od paru godzin tak mam.