Ostatnio z racji Mistrzostw Europy w piłce nożnej naszła mnie chęć na jakąś piłkarską grę. Posiadam już leciwą grę PES 6 i troszkę brakuje mi chociażby lepszej grafiki. Na target obrałem więc dwie konkurencyjne produkcje:
Pro Evolution Soccer 2012
&
FIFA 12
Ogólnie to na licencjach średnio mi zależy i mogę przeboleć ich brak. Interesuje mnie natomiast dobra grafika jak i jak najwięcej składów międzynarodowych (klubowych nie potrzebuję, bo w takie nie gram) i tylko na nich mi zależy. Dobrze by było gdyby było sporo drużyn (z każdego kontynentu po kilka). Która gra pod tym względem będzie lepsza? I tak ogólnie to którą byście wybrali na moim miejscu?
Tylko FIFA, Pro Evo od kilku lat jest strasznie słabą grą.
PES jest duzo lepszą grą jeśli interesujesz się piłką, FIFA jest fajna na doskok dla ludzi, ktorzy rozrozniaja Messiego i Ronaldo i na tym ich wiedza sie konczy, ale dla hardkorowych fanow pilki PES jest lepszy: mniej wtórny, bardziej taktyczny, atrakcyjniejsze akcje, gole, etc.
Pro Evolution zrobiło się strasznie sztuczne dla mnie. FIFA ostatnio góruje , nawet na PCtach.
PS - kategoria : gry sportowe
Loon a Ty dalej z tym PES-em, PES miażdżył FIFĘ ale kilka lat temu, teraz zrobił się taki jakiś nijaki.
Grałem w FIFE12 przez dłuższy czas, byłem zadowolony, dopóki nie pograłem więcej w PES12.
Fifa mniej wkurza, ma mniej błędów czy dziwnych rzeczy, jest ładniejsza i ma więcej licencji ale to co napisał Loon, PES jest lepszy: mniej wtórny, bardziej taktyczny, atrakcyjniejsze akcje, gole, etc. - to przemawia ze PES i stawia go wyżej.
Mi chodzi przede wszystkim o jak najwięcej składów międzynarodowych i pod tym względem prosiłbym o doradzenie mi. Ostatnie gry z serii jakie grałem dosłownie kilka minut na konsoli to FIFA 11 i PES 2011 i bliżej było mi jednak do PESa. Między FIFĄ 12 a PESem 2012 interesuje mnie głównie, która ma więcej składów międzynarodowych gdyż jedyne tryby jakie rozgrywam to ME/MŚ.
Fifa 12. Niegdyś to Pro Evo królował, ale teraz gra zrobiła się strasznie słaba, posiada dużo błędów. Fifa natomiast daje dużo frajdy z gry, przyjemnie się w nią gra (szczególnie na kanapie, na konsoli :). Szczególnie gra po sieci wciąga. :>
Ale kup co uważasz. Ja polecam Fifę.
Mi chodzi przede wszystkim o jak najwięcej składów międzynarodowych i pod tym względem prosiłbym o doradzenie mi. Ostatnie gry z serii jakie grałem dosłownie kilka minut na konsoli to FIFA 11 i PES 2011 i bliżej było mi jednak do PESa. Między FIFĄ 12 a PESem 2012 interesuje mnie głównie, która ma więcej składów międzynarodowych gdyż jedyne tryby jakie rozgrywam to ME/MŚ.
W takim razie PES, ma znacznie więcej reprezentacji.
Zainstaluj jeszcze patch od PESEDIT i każda reprezentacja będzie jakby licencjonowana ;)