ale słodziutki
Pieseł.
akita inu nie sa chodzacymi maskotkami i ten kto je kupi w tsakim celu moze sie srogo rozczarowac.To wladcze i majace charakterek psy obronne.
Każdy szczeniaczek jest słodziutki, te psy nieco inaczej wyglądają jak podrosną, żeby się miłośnik maskotek nie rozczarował.
HAHA, pamiętam podczas ostatnich dni mojego starego konta był gośc który strasznie krytykował te pieski i uważał że są cukierkowate, był bekowy watek :D:D Nie pamiętam jak user się nazywał, ale reklamował też bank Citi.
no nie wiem, wiki nie bardzo sie z wami zgadza.
Charakter i usposobienie[edytuj | edytuj kod źródłowy]
Shiba jest typowym psem do towarzystwa, z natury spokojny, łatwy w ułożeniu i oddany. Nieufny do obcych, lecz nie agresywny. Jest wspaniałym stróżem oraz partnerem do spacerów i biegów, jednakże powinien być trzymany na smyczy, ze względu na pozostałość instynktu psa myśliwskiego.
poza tym - wladczy, 10kg pies? nigga please, moj kot wazy polowe tego. :P
Mówimy o akitach, a nie shibach.
Tak, akity są piękne, urocze, słodziutkie, a potem rośnie takie bydlę >30kg, które nie da do siebie podejść, bo ktoś nie umiał wychować. Jeszcze nie widziałam na żywo zrównoważonego akity.
Z każdym razem jak podchodze do doroslego to jakos daja sie poglaskac i sie miziaja. Dorosle sa zajebiste. Ten łeb z ta sierscia gestsza niz dywan. Masakra