A więc odrazu może przejdę do opisu gry której szukam.
Wydaje mi się że wyszła ona w 2011 roku choć niewykluczone że wcześniej bądź później. W grze było widać wszystko z boku czyli widzieliśmy swojego kolesia i cały aktualny poziom lochów na którym aktualnie się znajdujemy. Gra zaczyna się historyjką w której czterech kumpli przy piwie i pizzy prowadzi sesję RPG. Jeden z nich (nasz bohater) ma pomarańczową koszule i jest fanem Wowa i innych MMORPG. Wkońcu od nadmiaru piwa udaje się do WC gdzie nagle gaśnie światło. Gdy zapala swoją zapalniczkę okazuje się że jest w tajemniczym zamku (jemu wydaje się że jest pod wpływem czegoś co koledzy dosypali mu do alkocholu). Po chwili grania próbuje przejąć nasze ciało zły duch lecz to on zostaję uwięziony w naszym ciele nie mogąc nami władać i staje się nienawidzącym nas przewodnikiem. Gra posiada elementy RPG (dość rozbudowane), zręcznościowe. Jeden z istotniejszych elementów gry to to że musimy zapalać lampy w każdym pomieszczeniu w którym się znajdziemy aby cokolwiek widzieć ale także jest osiągnięcie za oświetlenie całego zamku.
Mam nadzieję że ktoś zna tytuł tej gry i byłbym bardzo wdzięczny za podanie go mi. :)