Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Co to za gniazdko/wejście ?

25.03.2014 11:46
1
Juanhijuan
199
Hawkeye
Image

Co to za gniazdko/wejście ?

zaznaczone na zdjęciu.

Mój problem polega na tym, że dostałem wczoraj router i kable z firmy o2, żeby podłączyć sobie internet i telefon stacjonarny, ale problem polega na tym, że nie mogę znaleźć gniazdka telefonicznego w mieszkaniu... po prostu nie ma. Jedyne co znalazłem to gniazda telewizyjne i takie jak na zdjęciu. Domyślam się, jak powinno wyglądać takie gniazdko, ale po prostu go nie ma. Z tego co znalazłem to jest jeszcze zostawiony jakiś kabel w ścianie, przykryty puszką. Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć jak powiniene wyglądać taki kabel do którego połącza się gniazdko telefoniczne ? Jest to coś skomplikowanego ?

25.03.2014 11:52
Yuri the Crusader
2
odpowiedz
Yuri the Crusader
206
GUNDAM Pilot

To pośrodku to gniazdko sieci Ethernet. Przewód(gniazdo jest mniejsze od tego na obrazku) telefoniczny jeśli mnie pamięć nie myli ma tylko dwie "żyły".

25.03.2014 11:53
Drackula
3
odpowiedz
Drackula
239
Bloody Rider
Image

w uk? --->

25.03.2014 11:55
4
odpowiedz
Juanhijuan
199
Hawkeye
Image

W Niemczech :).

Nie zaznaczyłem na zdjęciu o które wejście mi chodzi. Zaraz poprawie.

Akurat mam takie jedno wejście, które nie wiem do czego jest. Jest w tym samym gniazdku co zwykła antena telewizyjna.

25.03.2014 11:58
Drackula
5
odpowiedz
Drackula
239
Bloody Rider
Image

tak?

25.03.2014 12:00
Drackula
6
odpowiedz
Drackula
239
Bloody Rider
Image

a ostatnio chyba takie zaczeli zakladac

25.03.2014 12:06
7
odpowiedz
Juanhijuan
199
Hawkeye

Drackula, to pierwsze zdjęcie. Taki właśnie mam kabel, mam wsadzić do takiego gniazdka, którego nigdzie nie mam w mieszkaniu.

Po sprawdzeniu w google jak wygląda kabel 2-żylowy wydaje mi się, że to jest właśnie ten kabel który mam ukryty w puszce w ścianie. Czy założenie gniazdka telefonicznego wymaga jakiś dużych umiejętności :) ? Nie chce o błahostkę wołać Hausmajstra.

25.03.2014 12:11
Drackula
8
odpowiedz
Drackula
239
Bloody Rider
Image

hmmm, nie mam pojecia, chyba musisz przelotek/adapterow jakis szukac

To srodkowe to napewno jest gniazdo neta ale czy idzie tym tez telefon to musisz poszukac informacji.

to masz troche ---> http://www.rutenbeck.de/produkte/c/wlan-accesspoint-ac-wlan/p/ac-wlan.html

25.03.2014 12:14
9
odpowiedz
Juanhijuan
199
Hawkeye

Dzięki za linka i wyjaśnienie sprawy!

Forum: Co to za gniazdko/wejście ?