Witam. Mam niecodzienny problem.
Otóż... nudzę się.
Możecie podrzucić coś ciekawego,które na długo wciąga i się nie nudzi.
To może być wszystko.Jak by co mam 15 lat.
Mogą to być gry niekoniecznie multimedialne typu PS3 PC i Xbox.
Mogę też na to przeznaczyć troche funduszy.
Proszę potraktujcie moje pytanie poważnie.I nie piszcie w stylu poucz się itp. bo akurat uczyć to ja się uczę.
Kup sobie jakis instrument. W internecie znajdziesz dużo poradników i filmów pod każdy instrument.
Lub kup sobie Piłeczki i poucz się żonglować :)
zapomniałem wspomnieć
Gram na keyboardzie i na gitarze i gram w szachy na wysokim poziomie
masz x360 i ps3 i jeszcze się nudzisz ? O.o
nie wiem zbieraj sobie kapsle od piwa albo znaczki
^^
Dobra rada: spróbuj znaleźć coś, co będzie sprawiało Ci przyjemność, a oprócz tego może przynieść jakieś korzyści i przydać się w życiu. Co to może być, trudno powiedzieć, bo nie wiem, co lubisz.
Możesz uczyć się języka. Nie musi to być nudna nauka, taka jak w szkole, możesz czytać ciekawe artykuły w innym języku, dołączyć do jakiegoś forum dyskusyjnego, oglądać filmy. Wcale nie musi to być popularny język, możesz wybrać coś niszowego.
Co innego? Możesz nauczyć się programować, ewentualnie z nastawieniem na internet, czyli HTML/CSS, itd. Możesz zajmować się grafiką komputerową...
Jeżeli sprawiałoby Ci to przyjemność, to miałbyś sporo frajdy i zdobył konkretne umiejętności, które mogą przydać się w karierze zawodowej. Jeśli masz dopiero 15 lat, to już za kilka, w bardzo młodym wieku mógłbyś zostać specjalistą w jakiejś dziedzinie.
A poza tym dla relaksu jakieś gry komputerowe i coś dla ciała - sport.
cywilizacja 5. zabijacz czasu, ale pozytywny, czas wtedy szybko plynie.(co prawda nie gram w nic, ale jakbym mial czas to bym wlasnie cale dnie gral w civke, jak za starych dobrych czasow(1-2)
Poczytaj książki/komiksy. Mi najbardziej na nudę pomagają kryminały.
PS. https://www.gry-online.pl/forum/100-sposobow-na-nude-cz1/zbaa1fb0?N=1
Jak ja chcialbym miec tyle wolnego czasu, zeby moc sie uczciwie ponudzic czasem...
weszliście na dobry trop z tym grafikiem komputerowym bo właśnie za takim owym chcę zostać.
Próbuje coś robić w gimpie.Mam kilka sygnaturek a ostatnio pracuję z mazaniem pedzlem i areografem
MSajad > Najpierw więc proponuję określić czym zamierzasz się zajmować i wybrać specjalizację. Grafik to pojęcie bardzo obszerne, coś jak informatyk. Możesz robić 3D lub 2D. Jeśli to drugie, to możesz projektować na potrzeby internetu lub druku. Można też pod to podciągnąć animację...
Wybór masz duży, zdecyduj w czym jesteś dobry, kupuj książki, czytaj tutoriale, artykuły, obserwuj najlepszych i duuużo ćwicz. Już masz co robić :)
Sporty extremalne, np. Parkour, jazda na desce i rowerze. Sam zabijam w ten sposób nudę i nieźle wciąga. Fakt że niebezpieczne ale przez 3 lata nie miałem jakiejś poważniejszej gleby
Zbieraj kasę na motocykl. Gwarantuje, że wciągnie cię to bez opamiętania.
Wsadź sobie granat w dupę i pociągnij zawleczkę, to dopiero rozrywka!
spoiler start
pierdolnij sobie w łeb
spoiler stop
Piętnaście lat? Czas zacząć swoją przygodę z książkami.