Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Cities XL Platinum wywala do pulpitu na modach

13.09.2014 14:07
1
zanonimizowany956494
25
Legend

Cities XL Platinum wywala do pulpitu na modach

No więc tak, ściągnąłem jakieś 20 modów do Cities XL Platinum, no i wszystko fajnie tyle że nie wiem gdzie je dać to znalazłem w necie jakiś lipny poradnik gdzie pisało że trzeba wpakować do folderu "paks", no to wpakowałem, włączam i "program Cities XL application przestał działać". Co robię źle? Mody są kompatybilne z wersją gry (platinum) i co najważniejsze szedłem drogą eliminacji czyli usuwałem poszczególne mody żeby zobaczyć który crashuje gre ale dopiero jak usunąłem wszystkie mody to gra działała a potem jak dałem 1 byle jaki mod to od razu się włączyć nie chce. Dodam też że gra jest oryginalna ale wgrany jest crack bo gdy miałem wpisać kod i aktywować grę to pojawiał się Error "Program nie został prawidłowo włączony" i błąd jakoś "0x0000002" czy jakoś tak no i już wkurzony na maxa wrzuciłem cracka i grałem. Ma to jakiś wpływ na mody? A jak ma no to powiedzcie co muszę zrobić by tego błędu nie było przy włączaniu?
Jak ktoś ma wątpliwości co do oryginalnej kopii gry to mogę później wrzucić zdjęcie z nickiem.

13.09.2014 14:56
😡
2
zanonimizowany956494
25
Legend

Zrobiłem reinstall, udało się wpisać kod i dalej to samo, już bez cracka.
Kurde zasrana gra, dajesz kase a i tak nie można się pobawić.

13.09.2014 16:39
3
zanonimizowany956494
25
Legend

Dobra, jako że do instalacji modów do Cities XL Platinum/2012/2011 potrzebny jest User Interface Mod, ściągnąłem go i teraz już mody i gra działa ale zauważyłem że tylko 1/4 modów działa poprawnie a reszta (mody to głównie budynki) to albo nie chce się w ogóle pojawić albo zmienia kolor albo całą mapkę ogarnia dziwna powłoka. Szkoda, no ale grunt że działa.

Forum: Cities XL Platinum wywala do pulpitu na modach