Hej!
Jako że mija ponad tydzień od prawdopodobnego uszkodzenia mojego procesora, a nie mam wiele do roboty w domu, poszukuję gier na Androida - nie mam tutaj na myśli kolorowych "endless runerów", czy czegoś na modłę Angry Birds. Najlepiej, aby to były gry strategiczne - darmowe lub jeśli jakaś produkcja jest warta uwagi i nie ma wygórowanej ceny - może być płatna. Znalazłem to - Strategy & Tactics: WW II - na Google Play w cenie 15zł i jeśli chodzi o strategie - właśnie coś takiego mam na myśli lub coś całkiem odmiennego, ale równie wciągającego.
Ewentualnie jestem otwarty na inne propozycje, tylko proszę, aby to były produkcje nieco bardziej ambitne oraz takie, które wymagają większej uwagi niż dwa kliknięcia na kilka godzin, więc wszelkie "samograje" w stylu Fallout Shelter odpadają.
Shadow Fight 2. Pobrałem 12.06.2015 a jestem na początku 5 aktu (aktów jest 6) więc gram ponad 2 miesiące a gry jeszcze nie ukończyłem. A gram kilka razy w tygodniu po tak max 1h.
Fish Tycoon. Taki zabijacz czasu ale to właśnie gra na kilka kliknięć w ciągu godziny.
W Sea Battle 2 możesz pograć. U mnie zagościł jakieś 2 tygodnie temu i okazjonalnie się pyknie parę partyjek z CPU.
Może spróbujesz World of Tanks?
Oczywiście jest darmowy tak samo jak wersja na PC.
Dzięki za propozycje, ale żadna gra nie jest tym, czego oczekuje. WoTa może i bym spróbował, ale mój biedafon jest raczej za słaby - nie mówiąc o durnym ograniczeniu i braku możliwości instalacji od razu na karcie SD. Muszę się posiłkować rootem i programami, które niestety nie zapewniają wszystkiego.
Wot na telefonie jest do dupy. Na tablecie 7" zresztą też a i na 8 kiepsko. Dopiero 10 calowy zapewnia jako tako komfort grania.
Wszelakie Final Fantasy? Większość starych części jest już chyba dostępna natywnie na Andku (wersjie z NDSa na przykład)
Odpada. Mógłbym je pobrać na emulator PSX, ale przeglądając wszelkie strategie poza Strategy & Tactics: WW II i Age of Civilizations nie widzę nic interesującego niestety.
EDIT @Down: Nie obsługuje mój telefon.
Zdecydowanie Swordigo.
A te DomiNations to taki klikacz co jakiś czas, czy autentyczny pochłaniacz czasu na tyle, że trzeba do niego przysiąść jednorazowo na dłużej?