Siema myslalem czy by wymienic paste na procku.
Mam takiego coolera jak na tym flmiku https://www.youtube.com/watch?v=zlgQfnJX50I
Ale powiem wam ze za ...uja niemoge tego wymontowac tam gdzie sa na dole te zaczepy jest to tak mocno docisniete ze nie idzie tego wymontowac boje sie ze rozwale sprzet jak uzyje wiecej sily.Ktos wie jak to wymontowac czy lepiej nie bawic sie w takie rzeczy zeby nie rozwalic kompa ???
Z tymi chłodzeniami są problemy, kiedyś długo się męczyłem z HE924 żeby wsunąć zaczep, z demontażem nie było łatwiej, na szczęście nic nie rozwaliłem.
Metoda jest tylko taka żeby użyć jeszcze więcej siły, kiedy wydaje się, że mocniej już się nie da. Raczej nic się nie uszkodzi.
Wnioskuje, ze pasta scalila sie z chlodzeniem. Najlepiej wymontowac plyte, wyciagnac wentyl z prockiem. Delikatnie czyms z cienkim brzegiem (karta kredytowa, stara karta telefoniczna) prbowac przerwac te polaczenie. Po oderwaniu dobrze przeczyscic spod czesci chlodzacej wentyla jak i oslone procesora spirytusem,benzyna ekstraktacyjna, aby sie pozbyc starej pasty. Na siule nie polecam bo mozesz rozwalic gniazdo procesora. Z filmiku widac, ze do zakladnia nie trzeba uzywac nie wiem ile sily wiec odpiac tez powinno byc latwo.