Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Chłodzenie do Radeona HD 4850

18.03.2014 00:36
1
Rafael0091
24
Chorąży

Chłodzenie do Radeona HD 4850

Witam. Proszę o poradę odnośnie wyboru chłodzenia do Radeona HD 4850. Chłodzenie musi charakteryzować się niską wysokością, ponieważ pod kartą mam jedyny wolny slot PCI do mojej karty muzycznej. Tak więc między grafiką a Xonarem D1, jest mały prześwit ( boxowe chłodzenie ma ok 3,8 cm wysokości i niemal styka się z Xonarem ). Proszę o podanie propozycji takiego chłodzenia, najlepiej niedrogiego ponieważ to rozwiązanie czasowe, i zależy mi tylko na obniżeniu poziomu hałasu ( boxowe jest lekko uszkodzone ).

18.03.2014 15:08
2
odpowiedz
zanonimizowany984051
2
Legionista

Polecam mimo wszystko kupić większą płytę główną. Z racji małej przestrzeni żadne chłodzenie nie spełni swojej roli w 100 %. Nie będzie Ci poprawnie odprowadzać powietrza, przez co grafa będzie Ci grzać Xonara D1. Sam mam 4850 na referencyjnym temp sięgała ok 90-95 st. Kupiłem takie chłodzenie [link] jest ono przyszłościowe bo pasuje do wielu innych lepszych kart( mi temperatura spadła o ok 40-50st. w zależności od obciążenia.) Tyle że Ci się nie zmieści(to przyszłościowa sugestia), [link] możesz to spróbować, niestety z racji małej przestrzeni nie masz za dużego wyboru. Skoro masz uszkodzone możesz kupić używane referencyjne chłodzenie skoro to tylko okres przejściowy. Pozdrawiam

18.03.2014 15:24
3
odpowiedz
zanonimizowany984051
2
Legionista

[link] to Ci polecam
takie mam [link]
chyba coś źle wpisałem bo linki nie wyskoczyły :(. Nie wiem czy teraz będą widoczne.
chyba coś źle pisze jakby co zapoznaj się z e strona www.cooling.pl
[LINK] [link] [/LINK] to mam
[LINK] [link] [/LINK] to Ci polecam

Forum: Chłodzenie do Radeona HD 4850