Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Chcę zmienić sieć!

11.05.2011 20:43
1
zanonimizowany680221
38
Generał

Chcę zmienić sieć!

Jestem w Orange już parę dobrych lat. I co? I nic - nie mam z tego powodu jakichś bonusów. Ceny też nie są konkurencyjne. Koledzy ostatnio zaczęli coś gadać o Play i z tego co mówią bardzo mi się podoba.
Szukam oferty na kartę. Nie dzwonię i smsuję dużo - słyszałem, że każde doładowanie daje dzwonienie/wysyłanie/odbieranie na rok! Czy to prawda? Bardzo by mi pasowało nie spieszyć się z wydawaniem 25 zł w miesiąc.
Ceny za smsy i minuty rozmowy też są niezłe. Jak jest z rozmowami i smsami do mnie? Mają drożej, czy to już przeszłość?
Ponadto chciałbym zachować mój stary numer. Słyszałem, że jest to możliwe. Są z tym jakieś problemy?
Ostatnie pytanie - czy jest jakaś lepsza sieć obecnie ;)?
Z góry dziękuję za pomoc.

11.05.2011 20:44
2
odpowiedz
zanonimizowany765636
10
Centurion

Plus(?) Jest tani abonament 45 blach miesięcznie.

Dobry zasięg, stawki też fajne. Polecam.

11.05.2011 20:47
3
odpowiedz
Sage
155
Arbiter Elegantiae

Tak, każde doładowanie w Play Fresh przedłuża ważność konta na wychodzące na rok. Nawet za 5 zł.

Przeniesienie numeru też nie jest problemem. Jeśli masz na kartę, musisz ją zarejestrować w punkcie Orange najpierw.

Edit:
Nie wiem jak teraz, ale swego czasu zwracali koszty jakie trzeba było ponieść w związku z przeniesieniem numeru. Gdzieś tam po drodze trzeba było zapłacić około 60 zł, które potem otrzymywało się w formie doładowania do telefonu.

11.05.2011 20:52
😊
4
odpowiedz
zanonimizowany752334
10
Generał

Play fresh.

Konto ważne na wychodzące rok po każdym doładowaniu.
Na przychodzące rok + 3 miesiące.

Rozmowy do ciebie są droższe, stawka mtr do play wynosi w tej chwili ok 36gr brutto, duzi operatorzy zdzierają po 73-80gr i nie zanosi się na zmiany.

Pakiety:
100minut w sieci i na stacjonarne za 5zł
10zł za 5zł - 5zł biorą z głównego a 10zł wpada pod promocyjne.
30zł za 10zł - j.w
Stan darmowy - 10zł. Dzwonisz przez miesiąc w sieci bez limitu minut.

Środki z konta promocyjnego są do wykorzystania na wszystkie usługi w kraju oprócz premium sms. Więc stawką można zejść do 9gr/minuta.
Samo konto promocyjne możesz przedłużać w nieskończoność wykupując 30za10/10za5 lub doładowując konto na stronie operatora za minimum 20zł - wtedy dostajesz gratis 10% które wpada na konto promocyjne i przedłuża ważność o miesiąc.

Do wyboru masz 3 taryfy z bonusami po doładowaniu: http://www.play.pl/pl/oferta/play-karta/opcje/index.html

Przeniesienie numeru trwa 24-48h, jako bonus powitalny dostaniesz 60zł (na konto promocyjne)
Przeniesienie jest darmowe.

Forum: Chcę zmienić sieć!