Witam. Chciałem tylko zapytać bo przymierzam się do zakupy a ceny na allegro znacznie róznią się od tych w mediaexpert czy innych sklepach. Na allegro koszt okolo 1800 zł zaś w sklepie 2500. Skąd taka róznica ?
Ceny na allegro w ogóle są fajne w porównaniu do tych sklepowych.
Tak wiem że mogą trochę odbiegać od tych sklepowych ale az ponad 500 zł ?
Za taką kasę ja bym nie ryzykował. Rzeczywiście poza przypadkami cudów nie ma. Ja kupiłem kiedyś tel też był z 300zl tańszy i z czasem dowiadywalem się dlaczego tak było. Jsk duża różnica w cenie to ja bym nie kombinowal bo moxna i drugie tyle stracić.
Przede wszystkim nie warto kupować tego telefonu, gdyż jest gorszy od kilku czy kilkunastu innych w podobnej cenie.
Od X'a jest raczej lepsza zeszłoroczna Z5.
Prawdziwym flagowcem Sony na ten rok jest Xperia X Performance, chociaż i tak zwykły X działa naprawdę super płynnie. ;)
Tylko seria X będzie flagowym produktem SONY. Wycofali serię Z całkowicie. Między najlepszymi telefonami nie ma różnicy, ponieważ w środku mają to samo. Zwłaszcza, jeśli chodzi o matryce aparatów, bo każda firma skupuje od SONY. Różnice to ekran i jej wielkość i zastosowania w nim technologia. Ewentualnie rozkład wejść i wyjść i wygląd samego telefonu. Reszta ta sama. Proponuję kupić Z5 w tej cenie, bo Xperia X Performance ma to samo co Z5 i wydajnościowo jest tylko trochę lepszy, bo ma układ chyba 820 Snapdragona. Ale czy warto dawać dodatkowe 700 zł za to? Chyba nie.