Czy wie ktoś kiedy cena Fify 16 spadnie do jakieś normalnej? Bo 150 zł to lekka przesada
Weź wyjć dla kogoś jak ty zawsze będzie za dużo --_-- gra 150zł i dożo jak Ci zejdzie do 100zł dalej za dużo najlepiej jak by dali za darmo co nie
Proponuje dla Mr. Zorteza przydomek "Wyjć z gry" ;)
Grzecznie pytam... Grę kupuje dla wnuka, sam kompletnie się na tym nie znam, a nie chce 2 tygodnie po kupnie zobaczyć ze gra jest 50 złotych tańsza
Kupuj śmiało. Fifa tanieje BARDZO, BARDZO powoli. Fifa 15 nie była chyba w żadnej promocji ponizej 90zł.
No chyba ze allegro dowali jakis kupon mobilny -20, 40zł to kupisz za grosze. Ale ostatnio przystopowali z takimi akcjami, chociaż przed świetami na pewno się pokuszą żeby popchać sprzedaż. :)
Promocje EA są do góra 50% ale niestety najczęściej raz do roku -więc bardzo rzadko - wypada. Nowy tytuł najczęściej okrągły rok ma tą samą cenę. Te nieco starsze fify np. 13 można już tanio dostać. Cena regularna 13 fify to 30zł a ja wyhaczyłem na promocji za 15zł (chyba tylko raz do roku jest promocja). Każda następna fifa to cena prawie 100% w górę od poprzedniczki. Fifa 14 60zł; fifa 15 100zł; a nowa niestety aż 200stówy. Podaje ceny z Origina. Mówie o cenach regularnych bo te w sklepach potrafią być czasem tańsze. Moim zdaniem te starsze fify wiele nie ustępują nowym, a cena nowej jest nieco kosmiczna, bo graficznie wielkiego postępu nie ma. W nowej masz jedynie więcej zagrywek - nieco lepsze zachowania piłkarzy. Także więcej komentarza - jest trochę bardziej zróżnicowany - Szpakowski chyba nadal jest, ale Szaranowicza chyba zastąpili Laskowskim, trochę inaczej się gra, można zagrać kobietami w porównaniu z poprzednimi, inny widok kamery - w nowej nieco z boku zamiast z góry. Ten widok kamery w nowej fifie 16 mi zupełnie nie odpowiadał. Ja wolałem te z poprzednich (widok z góry). Nie wiem czy na Originie jest dostępne tylko demo najnowszej fify 16 (komentarz w demie tylko po angielsku). Jednak gdyby się dało ściągnąć dema także poprzedniczek - mógłbyś sam porównać dema i wybrać grę, która najbardziej ci odpowiada, albo po prostu zapytać wnuka którą by wolał. Jeżeli tych starszych dem nie ma, to obejrzyj sobie filmiki na youtube z 4 ostatnich "fif" i zdecyduj się, czy warto przepłacać za nową i która z nich najlepsza.
Dobra! Popytam, pooglądam, poszukam, dzięki wielkie Panie Cezareuszu! :)
Możesz też sugerować się ocenami dostępnymi na gry-online fifa 13 miała ocene 8/10 kolejne fify 0.1 oczka w dół 7.9, 7.8, 7.7
Tak proszę Pana dema są dostępne - można sprawdzić. Aby grać w fifę trzeba oczywiście mieć darmowe konto na originie. To zabezpieczenie antypirackie. Każda ostatnia fifa podpina się pod Origina. Na prezent oczywiście polecam kupić pudełkową wersję - wrażenie namacalności gry w pudełku daje trochę satysfakcji.
Tutaj dema:
https://www.origin.com/en-pl/store/free-games/demos-betas
Acha proszę mi też wybaczyć, że pozwoliłem sobie być z panem na "ty" - to z przyzwyczajenia - trochę brzydko wyszło - ale komentarza po kilku minutach nie można edytować
Teraz za mniej niż 150 zł raczej nie kupisz, a wątpie żeby Fifa szybko staniała. Tylko w święta czy w jakieś tam jeszcze dni może stanieje, ale raczej nie dużo.
spoiler start
Tak przy okazji polecam zapoznać się z nowym Pro Evolution Soccer 2016. W sumie to nie wiem czy ten Pro Evolution Soccer 2016 nawet nie jest lepszy od Fify 16... Szkoda tylko, że w PESIE (Pro Evolution Soccer) nie ma prawdziwych licencji, znaczy są, ale tylko tych bardzo popularnych zespołów np. FC Barcelona.
spoiler stop
Tu ta sama strona z demami w języku polskim.
https://www.origin.com/pl-pl/store/free-games/demos-betas
Jeszcze dla porównania wklejam filmiki obrazujące owe nachylenia kamery. W fifie 13 dało się bardziej ustawić z góry. W fifie 16 już to ograniczono znacznie. Proszę przed włączeniem filmików ściszyć trochę bo ktoś dodał denerwującą muzykę w tle.
fifa 13
https://www.youtube.com/watch?v=UpzenGNbsDs
fifa 16
https://www.youtube.com/watch?v=mFUyTfKEGUE
Tu są pokazane ustawienia kamery - fifa 15 i 16 ma te same. To chyba najlepszy widok z góry w tych fifach. Do tego domyślny widok jest mocno z boku. W fifie 13 domyślny jest najlepszy - mocno z góry.
https://www.youtube.com/watch?v=BqFwxtI6B08
Fifa 13 i 14 ma bardziej z góry widok
Dobrze. A czy w tych starszych wersjach da się grać z innymi ludźmi przez internet?
PS. Jak najbardziej może być na "Ty" :)
jasne - osobiście nie próbowałem - ale jest tryb online. Niestety nie wiem czy dobiera graczy przypadkowo i czy można zagrać z przyjacielem. Byłaby kicha gdyby tylko z obcymi się dało przez neta. Może ktoś inny udzieli odpowiedzi - a ja tymczasem sprawdzę jak to jest w fifie 13 - tylko tą mam - zaraz sprawdzę. Oczywiście da się grać ze znajomym na tym samym komputerze z dwoma klawiaturami lub nawet na jednej klawiaturze (choć tu nie jestem pewny - jeszcze nie grałem) albo myszką. Słyszałem tylko że ludzie wolą grać na padach.
Da się grać przez sieć w starszych odsłonach, ale zależy również jak bardzo starych. Twórca lubi zamykać serwery w poprzedniczkach, ale nie ma co się martwić. W 16, jak i np. w 15 gra masa osób. Przez sieć można grać ze znajomymi, jak i z randomowymi osobami. Polecam grę, tryb FUT daję satysfakcję :)
Tak w 13 fifie jeszcze działa tryb online. Można zagrać z przyjacielem. Dowiedziałem się tyle nie da się jednak grać na 2 klawiaturach czy na jednej we dwóch w Fifa 13. Trzeba mieć jeszcze pada, żeby fifa go wykryła - wtedy jeden gra na klawiaturze drugi na padzie. Chyba, że się da grać na dwóch padach - ale tego to nie wiem.
Przed zakupem proponowałbym jednak aby przetestować darmowe dema - na originie są dostępne - linki podawałem- wtedy będzie wiadomo czy komputer uciągnie grę i jaka fifa najlepiej chodzi - czy się dobrze gra itp.