Mirencjumie i inni użytkownicy tej drukarki, czy u Was po wydrukowaniu też czasami tak wyglądają kartki?
Na zdjęciu widać poszarpane brzegi, ale nie widać całej kartki. U mnie nic takiego nie ma miejsca. Dobrze ustawiłeś w tacy na papier te przesuwane ograniczniki. Tam jest zaznaczone jak ma być na A-4 i inne wymiary.
To jest górna krawędź kartki. Tylko tam jest postrzępiona. Ograniczniki na tacce na papier są ustawione dobrze czyli dla papieru A4. Kartki nie są dociśnięte do górnego brzegu tacki (tam gdzie są drobne ząbki, które najprawdopodobniej powodują uszkodzenie papieru) zgodnie z instrukcją. Postrzępienie papieru nie zawsze jest bardzo widoczne. Zdarza się, że wychodzi z drukarki nietknięty, czasami lekko poszarpany, a czasami tak jak na zdjęciu.
Masz rację. Teraz specjalnie zrobiłem drukowanie i w jednym miejscu mam taki ślad na górnej krawędzi kartki. Jest to mało widoczne, dlatego nigdy nie zwróciłem na to uwagi i nie wiem, czy to zależy od ilości papieru w tacy. Ja osobiście tym się nie przejmuję.