Witam.
Mam małe pytanko.Nie wiem co jest powodem ale mam problemy z logowaniem do gier sieciowych MMO - na przykład Last Chaos.
Internet wskazuje na to że nie jest powolny , bo wskazuje download 1MB , czasami wyżej czasami niżej ciut. Ogółem 1 MB - ping 50 jest więc wystarczy , upload od 0,15 do 0,20 - problem tkwi w tym , że czasami mnie loguje do gier , a czasami nie . Często po pracy jak wracam do domu , sprawdzam prędkość i nie jest źle , biorę się za logowanie i nie chce mnie połączyć , czasami loguję się od 17:00 do 21:00 nawet i zero efektu. Brak dostępu do zalogowania się. Są dni że od sztycha loguje mnie , a są dni że w ogóle nie mogę wejść. Tak samo miałem w Castle of Heroes w dawnej grze przeglądarkowej i innych MMORPG. Próbowałem podłączać inne internety , te bezprzewodowe i normalnie mnie loguje. Niestety z tego internetu ktory mam w domu , za chiny mnie nie zaloguje.Może mi ktoś podpowiedzieć czy gościu nie ma jakiś blokad , w portach , w przesyłach , przepustowość lub coś w tym stylu ? To jest sieć WLAN-router - model routera coś takiego : TP-LINK TL-R402M - gościu ma ten internet z TP i rozsyła po moim mieście poprzez nadajniki. Co może być powodem jeśli prędkość ściągania waha się między 90kb/s a 140 kb/s , download 1 MB jak nic , ping od 45- do 50 bez zarzutu i upload od 15 do 20 . W czym jest problem ? Zgłaszałem ten problem właścicielowi , i dalej to samo. Ukrywa coś , nie zna się , lub co mam mu mówić by wszystko było dobrze.
Dzięki.