Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Bootowalna Enhanced CD - krótkie pytanie

27.05.2011 14:16
grish_em_all
1
grish_em_all
250
Grish

Bootowalna Enhanced CD - krótkie pytanie

Chcę stworzyć płytę CD na której będą zarówno ścieżki audio do odczytania chociażby w wieży, jak i plik wideo do odpalenia za pomocą PC. Do tego momentu wiem co i jak należy zrobić, natomiast wymyśliłem sobie żeby film uruchamiał się automatycznie po włożeniu płyty do napędu w komputerze. Wystarczy że stworzę i wypalę w katalogu głównym płyty plik autorun.inf który będzie uruchamiał film, czy to jest bardziej skomplikowana operacja o której powinienem wiedzieć?

27.05.2011 14:22
Didier z Rivii
2
odpowiedz
Didier z Rivii
241
life 4 sound

Jak zrobisz taki autorun inf to film będzie się odpalał po dwukrotnym kliknięciu na ikonę napędu/płyty w moim komputerze.
Zrobienie automatycznego startu zawartości płyty chyba nie jest możliwe na dzisiejszych windowsach, bo porobili jakieś blokowanie, żeby zabezpieczyć się przed wirusami itp.

27.05.2011 14:29
grish_em_all
😊
3
odpowiedz
grish_em_all
250
Grish

Generalnie do tego zmierzam i taki efekt chciałem właśnie uzyskać :) Wiem że w Win Vista/7 najpierw wyskakuje okno z pytaniem co zrobić z płytą, ale tam także jest możliwość wystartowania domyślnego pliku/programu, co daje efekt identyczny z dwukrotnym kliknięciem na napęd w moim komputerze. O to od samego początku mi chodziło, może wyraziłem się zbyt ogólnikowo. Tak czy inaczej dzięki i temat uważam za zamknięty :)

Forum: Bootowalna Enhanced CD - krótkie pytanie