Dobra wiadomość dla fanów historii!
Bogusław Wołoszański, autor słynnych „Sensacji XX wieku”, poprowadzi jesienią w kanale Polsat Play autorski program „Skarby III Rzeszy”.
- Program realizowany jest na Dolnym Śląsku w miejscach, w których hitlerowcy prawdopodobnie ukryli skarby. Bogusław Wołoszański - za pomocą najnowocześniejszych georadarów - eksploruje bunkry, podziemia, tajne kompleksy wojskowe - mówi Wirtualnemedia.pl Radosław Sławiński, szef Polsat Play.
Cykl opowie o tajemnicach m.in. podziemnego kompleksu Riese w Górach Sowich, zamku Czocha oraz Bursztynowej Komnaty. Kolejne odcinki (kanał zamówił ich 10) emitowane będą w poniedziałki o 20.30 począwszy od 1 października br.
Jezeli program trafi do internetu, to bardzo chetnie obejrze - do dzis nad biurkiem wisi niesmiertelnik z Klubu Sensacji XX w.
O ciekawe, ostatnio czytałem książkę o rzekomych skarbach w zasypanych szybach w Bytomiu.
Muzyczki z intra "Sensacji..." się nie zapomina :)
Radio ZET nie ma pasma nocnego i czasami lecą powtórki "Sensacji XX wieku". W środku nocy opowieści Wołoszańskiego, mimo, że archiwalne, działają niesamowicie. Aż szkoda, że nie dalej w rozgłośni tej audycji. :(
A program telewizyjny w Polsacie Play chętnie obejrzę. :)
@Jj -> http://www.youtube.com/watch?v=FAnSVnw-SSY ;]
Pamiętam jak za malucha bałem się tej piosenki. Niestety ojciec mój z natury ma skłonności do czarnego humoru, więc odtwarzając tą piosenkę zawsze mówił, że zaraz Buka przyjdzie. Brrr... ;]
A Buki boję się dzisiaj...
Bardzo lubie styl jego opowiadania. Z powodu braku telewizora mam nadzieje ze program da sie obejrzec w internecie.
Na pewno obejrzę
@tadek[5] -> wiesz, myślałem, że już mi przeszło, ale jak ostatnio zobaczyłem na kwejku jej zdjęcie to znowu mi ciarki po plecach przeszły ;]
Z tego co pamietam to był w trakcje realizacji jakiegosc większego filmu, ale wyszlo ze wspolpracowal z SB i projekt poszedł się paść.