Witam widziałem już temat na temat , BLUZY Z KAPTUREM
JAPAN STYLE . Lecz nie dowiedziałem się tego czego chciałem .
Prosił bym was o doradzenie mi w kupnie bluzy
A więc to jest aukcja bluzy gdzie sprzedawca pisze że jest ona oryginalna i pokazuje zdjęcia podróbek gdzie porównuje je ze swoja oryginalna .
http://moda.allegro.pl/hit-2010-bluza-ombre-japan-style-pl-24h-rozm-m-i1418851712.html
a To jest bluza o 70 zł tańsza
http://moda.allegro.pl/hit-2010-bluza-z-kapturem-japan-styl-roz-m-gratis-i1423421746.html
czy myślicie ze to jest podróbka , moze ktoś kupił którąś z bluz i chce się wypowiedzieć ? Bardzo by mi to pomogło bo bluza podoba mi się bardzo .
Czytajac tytul watku i 3 pierwsze linijki bylem prawie pewny, ze to kolejny bot ze wschodniej Azji. O_o
nie rozumiem ??
Ta druga to podróbka, zresztą popatrz skąd idzie -> world, hong kong? ja bym im złamanego centa nie dał ;)
Mam pierwszą. Dobra jakość, ciepła. Wiele razy była prana, trochę po deszczu w niej chodziłem i dalej trzyma wysoką jakość. A ta druga to ja nie wiem, wysyłane nie wiadomo skąd, nie wiadomo ile czasu będzie szła. W tej pierwszej jak coś będzie nie tak to możesz odesłać a w drugiej to ryzyk fizyk. Brałbym pierwszą :)
Widziałeś jak to wygląda w rzeczywistości? To już nawet nie wygląda gejowsko, a po prostu zje*anie. Sorry za słownictwo, ale mogę Ci uratować życie.
nocobro - Nie, bo oczywiście skórę zjadam razem z niedźwiedziem. Przecież tu nie chodzi o to, że prawdziwy mężczyzna nosi to i to, a gej już takie bluzy. Chodzi jedynie o walory estetyczne danego ubrania, tu po prostu jest to beznadzieja. Na zdjęciu jeszcze spoko, a w realu wygląda jakbyś się owinął szarym kocem z czymś zwisającym pod brodą.
Widziałeś jak to wygląda w rzeczywistości? To już nawet nie wygląda gejowsko, a po prostu zje*anie. Sorry za słownictwo, ale mogę Ci uratować życie.
Mamy rozumiec, ze ty nosisz skore niedzwiedzia, ktorego golymi rekami zabiles na polowaniu, jak prawdziwy mezczyzna?
Nie mam 15 lat :D i podoba mi sie wzór
dave_mgs -----> A jaki styl ty propagujesz? Bo akurat ta bluza jest całkiem fajna. Nie widziałem u nikogo takiej więc trochę oryginalności nie zaszkodzi, o dziwo bluzy z kapturami jeszcze nie wyszły z mody.. Czasem ktoś koszulę włoży jednak tak to jak patrzę na swoich rówieśników to czuję jakiś inny bo prasuję ubrania czy staram zmieniać przynajmniej 3 raz w tygodniu górę..a ci..tydzień w tym samym..pranie..i dalej jazda.. nie rozumiem takich ludzi.
panna mi kupila cos podobnego w pull&bearze na gwiazdke, nie jest zle, ale wole mimo wszystko szmaty z superdry
Tym bardziej że w tej drugiej wysyłka 25 zł.
A swoją drogą leniwi się zrobili ci sprzedawcy. Już nawet w sprowadzanie się nie bawią, tylko sprzedają własciwie usługe zamówienia produktu na chińskiej stronie z podróbkami... :D
Przydałoby się kilku psikusa zrobić i po zamówieniu wysłać maila że produkt nie dotarł - chińczycy wysyłają pocztę nierejestrowaną. Ciekawe jak sobie z taką reklamacją poradzą.
[10] Ta ostatnie, czarna właśnie jak z Finala, szkoda tylko że na żywo niby już tak nie wygląda :P
[1] Mam podróbkę innego modelu także za 29zł - osobiście bardzo się zawiodłem, ale nie spodziewałem się wiele za 3 dychy, także w ogólnym rozrachunku nie jest źle. Choć proponuję tych podróbek nie brać.
Czasem ktoś koszulę włoży jednak tak to jak patrzę na swoich rówieśników to czuję jakiś inny bo prasuję ubrania czy staram zmieniać przynajmniej 3 raz w tygodniu górę Chcesz mi powiedzieć, że twoi rówieśnicy noszą cały tydzień jeden t-shirt? Gdzie ty, w Etiopii mieszkasz?
Moze ma ktoś real foto tej bluzy jak ktoś w niej wygląda ? :D
Mada Fakir: W mojej szkole to jeden kolega nosi tą samą bluzę od początku roku szkolnego :D. (nie tą z allegro :P)
[18] - U mnie też, no zmienił od października na sweter, ale dzień w dzień ten sam :)
Mada Fakir ----> t-shirt to nie wiem, nie zaglądam im pod bluzy...ale bluzy to owszem, każdego dnia takie same.
kefirek09 and XineX ----> a myślałem że to tylko u mnie takie okazy ;DD
Mac - Nie przesadzaj, jeżeli bluza się nie usyfi ani nie śmierdzi można od biedy nosić cały tydzień, ale faktycznie, przydało by się zmienić. ^^
No tak, ale jeśli następny tydzień to jest ta sama bluza owszem wyprana, ale ehm..ja tam jestem przeczulony na tym punkcie jeśli szczerze.
Bez przesady - jakiś "amerykański naukowiec" robił badania i wyszło mu że po jednym dniu i po miesiącu noszenia na dżinsach jest tyle samo bakterii. Czyli nie trzeb prać:D
Dobra DZiĘki Temat do zamkniecia
ten gość co ma tanie śmiecie z chin to zwykły oszust i krętacz działający w szarej strefie. Chcesz stracić kasę kupuj te tanie badziewie z chin
Wystarczy popatrzeć na komentarze. vvvvvvvvvvvv
http://img25.imageshack.us/img25/980/42377708.jpg
Kupiłem 3 bluzy u Ombre_clothing i mogę z czystym sumieniem je polecić każdemu ! na pewno nie jest to chińskie g....
Mac94 - Oczywiście nie mam nic do oryginalności, każdy powinien ubierać się tak, jak mu się podoba rzecz jasna. Chodziło mi tu jedynie o wygląd tej bluzy w realu, wypada strasznie słabo w porównaniu ze zdjęciami. Jaki styl ja propaguję? Nic nadzwyczajnego, standardowo jeansy, lub spodnie z nie-jeansowego materiału, byle nie sztruksy, t-shirt, może jakaś koszula, bluza. W sumie tyle.
gromusek->
Ty przypadkiem tez nie prowadzisz sprzedazy odziezy?
Nawet fajna. Przez allegro nie kupie bo roznie ubrania leza na czlowieku a i numer numerowi nierowny jest czesto:/ Z takich normalniejszych, nieinternetowych sklepow to gdzie mozna taka dostac?
Bluza dla tanich modnisiów, moich dwóch znajomych spotkało się w identycznych, bardzo oryginalna ostatnio :)
Strasznie pedziowata.
Nie obrażając gejów.
Zainteresowały mnie te bluzy. Wbrew innym komentarzom podoba mi się i nie wygląda na pedziowatą(w sumie zależy kto ją nosi ;)). Obejrzę inne "wdzianka" od tego gościa. Może coś sobie znajdę.
U are not final fantasy character im sorry
no właśnie, po zobaczeniu tego zdjęcia "humorystycznego" uważam, że te bluzy są spoko, ale "modele" wyglądają jak wyjątkowe nerdy:P
Kurde fajna ta bluza :P
Co do podróbek nie polecam. Dziewczyna kiedyś sobie jakąś sukienkę kupiła. Materiał był inny niż na zdjęciu a sama sukienka była niestety krzywo uszyta. 3 tygodnie czekania, 30zł w plecy w zasadzie
Uwaga, uwaga - zbaczam z tematu.
Szukam bluzy w tym stylu - kaptur, zamek na przodzie i taki motyw jak na rękawie (przejście w inny kolor niż reszta bluzy) :) Oczywiście taniej, bo szybko psuję bluzy, a wydanie pół tysiąca na dwie sztuki które w rok spsuje jest bezsensu :D
Taniej nie znajdziesz, bo takie bluzy szyje sie tylko na zamowienie w szwalni, a nie kupuje gotowe u dystrybutora.
Tego juz nie wiem ;) Pozostaje ci szukac po roznych markach hh/streetowych, ale nie sadze, zebys znalazl cos ponizej 2 stow.
Hehe, jaka bluza. Nie no spoko, kazdy ma jakis tam styl...
Podziwiam, bo to trzeba miec odwage zeby sie w takiej bluzie pokazac.
Oczywiscie to nie jest cos czego bym na siebie nie wlozyl...tylko pytanie po co? Jakby nie bylo w sprzedazy innych to ok, ale jak sa...