Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Biuro podróży Itaka - opinie

07.01.2014 23:29
pecet007
1
pecet007
178
~

Biuro podróży Itaka - opinie

jw. miał ktoś przyjemność lub nie przyjemność? wiadomo że jest dużo porównywarek czy podobnych tematów w Google, ale na pierwszy rzut oka widać że spece do PR nie próżnują i trudno znaleźć opinie pisaną przez prawdziwych klientów.

dzięki z góry

08.01.2014 00:04
2
odpowiedz
Stinger
150
Generał

Korzystałem 2 lata temu - Kreta. Wszystko ok, na miejscu wszystko zgodnie z opisem i wcześniejszymi informacjami, na miejscu rezydent, żadnych problemów.

Wydaje mi się, ze dużo zależy od konkretnego hotelu - tu trzeba wypytać w biurze, mają informacje typu "swiezo po remoncie" (jeżeli mówimy o wczasach)

08.01.2014 00:18
3
odpowiedz
zanonimizowany773549
45
Senator

Też korzystałem 2,5 roku temu. Egipt - Sharm el Sheikh. Wszystko jak najbardziej ok. Opis się zgadzał, rezydentka była na miejscu. Jedyny fakt na lekki minus, że w dniu wyjazdu siedzieliśmy jakieś 3h poza pokojami w hotelu, bo okazało się, że wracamy czarterem i doba hotelowa się kończy dobre kilka h przed wyjazdem na lotnisko. Na lotnisku też trochę spędziliśmy. Pomimo tego, polecam.

08.01.2014 00:20
kubinho12
4
odpowiedz
kubinho12
117
kubiszubidubi

Znajomi korzystali - nigdy nie narzekali. Generalnie jedno z większych, ale też jednak niezawodnych biur.

08.01.2014 01:09
Łyczek
5
odpowiedz
Łyczek
228
The Chosen One

Pierwszy raz korzystałem w wakacje w zeszłym roku z tego biura podróży: all-inclusive w Turcji (Alanya). Oczywiście zakładam, że nie jest tak wszędzie i mogłem akurat tak a nie inaczej trafić. W ofercie było inaczej niż w rzeczywistości, np.: miała być sala fitness i siłownia - brak jej w rzeczywistości, dyskoteki wieczorne codziennie za darmo - raz w tygodniu dodatkowo płatne 40E od osoby. Piloci (co według mnie było najważniejsze w wycieczce): 3 na 4 niekompetentnych. Były to 3 kobiety Polki, które chyba jechały z nami za kare (takie odnieśliśmy wrażenie). Mało ciekawych informacji przekazywanym podróżującym, opowiadanie jak recytacja z przewodnika. 1 osoba, oczywiście nie Polak, z którym wybraliśmy się na najdłuższą wycieczkę to kapitalny przewodnik. Opowiadał przez 8 godzin tyle ciekawych rzeczy o kulturze i religii w Turcji, że nie sposób było się nudzić.

Więc jakbym miał oceniać organizację to dałbym 2 / 5 dla tego biura. Wiem, że drugi raz z niego nie pojadę (chociaż wiem, że po prostu mogliśmy mieć pecha i trafić akurat na taki "skład") :)

08.01.2014 08:20
Didier z Rivii
6
odpowiedz
Didier z Rivii
241
life 4 sound

Ja korzystałem raz w zeszłym roku i wszystko było tak jak w ofercie.
Moja siostra korzysta z tego biura regularnie od prawie 10 lat i też zero problemów, tak więc ze swojej strony mogę polecić, choć ich oferty zazwyczaj są trochę droższe od konkurencji.

08.01.2014 09:49
A.l.e.X
7
odpowiedz
A.l.e.X
152
Alekde

--->pecet007 - każde z tych największych biur, a jest ich raptem całe cztery doskonale dba o swoich klientów, różnice w opisać zadowolenia głównie wynikają z oczekiwań, albo inaczej z wielkości budżetów w znaczeniu (tanie wycieczki, wczasy - są najczęściej po prostu tanie, a wszyscy co wybrali podróże drogi i dalekie raczej są ekstremalnie zadowoleni). Jednak jak zawsze najlepiej jechać samemu (wybrać sobie hotel, kupić bilety samolotowe, a na miejscu zawsze znajdziesz miejscowych którzy całe dnie mogą cię wszędzie oprowadzać). Jeśli już decydować się na biuro to głownie pod kątem hotelu który może być w lepszej cenie.

08.01.2014 19:57
pecet007
8
odpowiedz
pecet007
178
~

dzięki za info
Alex --> problem jest taki że wycieczka dla osoby która nie zna języków obcych w stopniu komunikatywnym

08.01.2014 20:02
9
odpowiedz
zanonimizowany840667
28
Generał

Najlepiej załatwić sobie samemu, bez biur podróży. I żadnego ol inkluziw, bo będziecie w samolocie z pijanym, wąsatym bydłem z bachorami o imionach Adrian i Andżelika.

03.03.2014 21:51
😊
10
odpowiedz
zanonimizowany981242
1
Junior

Z tym biurem byłam w Hiszpanii, wyjazd bardzo udany, jednak w zeszłym roku samam zoorganizowałam wyjazd i jestem bardzo zadowolona i moi znajomi również.

___________________________________________________-
dom w Hiszpanii [link] GORACO POLECAM

Forum: Biuro podróży Itaka - opinie